O cerere care nu poate fi refuzată

Rugăciunea noastră ar trebui să fie axată direct pe obiectiv şi să nu fie însoţită de condiţii speciale, prin care să pot depăşi obstacolele mai uşor, să fiu mai puternic şi mai concentrat. Dacă încep negocierea în acest mod, asta înseamnă că, gândurile mele nu sunt axate numai pe obiectiv şi că impun anumite condiţii. În general, trebuie să fac un singur lucru: să mă anulez pentru a atinge nivelul iniţial de concepţie, atunci când vechiul “eu” nu mai există.

Devin o picătură de spermă, la fel ca picătura de spermă din care ne dezvoltăm toţi. Este starea pe care vreau să o realizez, pentru că nu a mai rămas nimic din mine, doar Reshimo (reminiscenţă), gena spirituală care coboară de la nivelul superior. Este singurul punct din care vreau să mă dezvolt: din punctul din inimă, de la rădăcina sufletului meu, care nu este egoistă ca acum, care nu este spartă.

Asta înseamnă că eu nu solicit o formă clară: eu nu cer mai multă înţelepciune, forţă, înţelegere, sensiblitate şi capacitate de a simţi. Cer un singur lucru, adeziunea minimă! Eu sunt recunoscător părţii superioare că m-a creat şi pentru înclinaţia pe care o am şi cer ca Reshimo, acest punct, această picătură, să adere la El şi să înceapă să se dezvolte.

Toate celelalte cereri sunt deja surplus şi vor fi, mereu, greşite.

Din pregătirea Lecţiei zilnice de Cabala, 25.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed