O Clara Definitie a Scopului

Creatorul a creat dorinta de placere si a umplut-o cu Lumina. Creatorul si creatia s-au unit ca Unul, o Dorinta, o Lumina, si o stare de Unitate. In Kabbalah, aceasta se numeste stare principala, primara – starea 1. In ea, toate dorintele, sufletele si Lumile sunt umplute cu Lumina Infinitului ca o singura si simpla entitate. Aceasta stare este tinuta unita, doar prin Forta Luminii, Forta Creatorului.

Dupa ce are loc prima restrictive-Tzimtzum Alef , Lumina s-a retras. Treptat, Lumile si-au slabit Lumina prin crearea ascunderii, pana ce creatia a inceput sa se simta sparta in bucati mici, care au fost separate, indepartate, divizate de o explozie. Fiecare suflet a devenit un mic ciob, separat de prima stare existenta inainte de explozie. Aceasta se numeste starea a 2a.

Diferenta dintre prima si a doua stare se datoreaza disparitiei Luminii. O corectarea se va intampla atunci cand cei care sunt la nivelul inferior vor cere asta, prin ridicarea MAN. Lumina se va intoarce la cererea lor, din cauza dorintei acestor parti, cioburi, de a se reuni.

Nu este nimic altceva, cu exceptia acestui principiu simplu. Aceasta este viata noastra si intregul obiectiv pentru care existam. Trebuie, pur si simplu sa simtim aceasta separare, cioburile sparte, care sunt taiate din muntele intreg si sa le reunim. Doar Lumina care Reformeaza este in masura sa ne alipeasca din nou, impreuna intr-un Tot Unic. Aceasta ne va readuce la starea initiala binevoitoare, ca atunci cand toti eram uniti si lucram impreuna, ca sistemul perfect al rotilor dintate ingemanate. Scopul nostru este de a reveni la acesta stare.

Prin urmare, scopul nostru este format din doua parti:

  1. Atingerea dorintei de a ne conecta unii cu ceilalti.
  2. Intelegerea faptului ca nu o putem face prin noi insine, ci trebuie sa ridicam MAN – solicitand ajutorul Creatorului.

Conexiunea noastra trebuie sa fie dezvaluita de dragul similitudinii cu Creatorul, in scopul de a-L dori, asa cum El ne-o cere. Procedand in acest mod, vom obtine asemanarea cu El si vom castiga statutul Sau.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: