O dorinta cu doua intentii

Si copii s-au incaierat impreuna cu ea” (Geneza, 25:22). Aceasta se refera la intentii. Creatorul a creat dorinta de a se bucura si nici o schimbare nu a avut loc inainte in interiorul sau.

Pentru a ne ajuta sa devenim independenti, dorinta de a ne bucura ne-a fost ascunsa. A devenit revelata in interiorul nostru, (cu toate ca simtim ca se intampla in fata noastra) pana la limita in care suntem in stare sa ne descurcam cu ea.

Sa „te descurci cu o dorinta” inseamna sa inlocuiesti Esau, o intentie egoista care incepe dintr-un mediu gresit, cu Jacob, o intentie altruista care este produsa in interiorul unui mediul potrivit. Sa alegem mediul potrivit este singura solutie. Dorinta in sine ramane intacta.

Ca sa putem corecta, sa zicem 10 uncii de dorinta egoista care apare din interiorul meu, folosesc tot felul de remedii care imi sunt date de Sus. Trec de la un mediu nepotrivit la cel potrivit si asta ma expune la influenta grupului, cartile, si profesorul pana cand se intorc inspre Creator pentru mine. Cu alte cuvinte, vad Lumina Superioara in spatele lor si incep sa inteleg ca nu mai exista altcineva in afara Lui.

Datorita mediului si abilitatilor mele de a vedea Creatorul prin el, sunt in stare sa imi  modific intentia. Mai inainte, am primit si daruit de dragul de a primi, dar acum sunt in stare sa aplic restrictia (Tzimtzum) intentiei mele, ceea ce inseana ca o pot aplica si la dorinta de a „actiona sub” aceasta intentie. Cu ajutorul Luminii, incep sa daruiesc de dragul de a darui, si mai tarziu voi putea primi de dragul de a darui.

Fiecare dorinta are doua intentii: sa primesti de dragul  tau sau sa daruiesti prietenilor. Acesta este motivul pentru lupta, si rolul decisiv in el este dat de mediu. Cum face Esau sau Jacob sa trezeasca interiorul meu? Intentiile mele sunt de dragul de a primi sau de a darui? Ambii se lupta pentru dorinta dintr-o persoana, „se incaiera in interiorul sau”.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 11/1/1o, “Si copii se agita in interiorul ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: