O drama de o mie de ani cu un final fericit

De ce a fost toata aceasta drama de viata necesara: pentru israel, sa iasa din Babilon despartindu-se de restul omenirii, ascensiunea la nivelul spiritual, construirea primului si celui de-al doilea templu, apoi ruptura si caderea in Klipot (cochilii)? A fost pentru a strange Lumina Superioara de Sus si a o aduce jos, la suflete, in scantei mici.

Aceste scantei sunt rezultatul rupturii si de aceea ele pot exista in ego, conform legii echivalentei de forma. Si daca exista o scanteie in ego, poate ridica MAN (rugaciune) prin grupul care transmite aceasta cerere la Creator. Creatorul va trimite un raspuns in forma Luminii care Reformeaza si care va provoca corectarea.

In scanteia in sine nu e nimic de corectat, dar Lumina ca corecta legatura sa cu celelalte suflete astfel incat dorinta de a primi placere (dorinta) sa participe si ea. Treptat, persoana se leaga de celelalte, si sufletele incep sa se unifice intr-unul singur, din nou.

Prin urmare, intregul proces prin care trece grupul numit Israel a fost doar pentru a corecta toate celelalte suflete. Altfel, Babilonul nu ar fi putut fi reformat pentru ca nu avea scanteile spirituale.

Astfel, acum ceva timp, umanitatea s-a impartit in doua grupuri. Unul a dorit atingerea lumii spirituale si apoi s-a intors. S-a rupt si a cazut in lumea materiala. Dar acest grup a adus scanteia rupturii cu el, si pentru urmatorii doua mii de ani, cele doua grupuri au “fiert” impreuna si s-au amestecat. Acel timp a fost pre-determinat pentru asta. Acum, timpul a expirat si ce trebuie sa facem mai departe?

Acum trebuie sa clarificam conditiile corectarii atat la nivel spiritual cat si la cel material. Prin urmare, omenirea intra intr-o criza globala in care in acelasi timp e revelata metoda de a o rezolva, intelepciunea Kabbalah.

Noi putem simti toate acestea doar pentru ca scantile rupturii traiesc in noi.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 12/6/10,Zohar, Introducere, articolul “Cine a creat acestea?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed