O eroare intenţionată aranjată de sus

Înainte de ruptură, exista un vas care dorea să primească lumina, în scopul de a dărui (Adam şi Eva). Dar, exista un loc în acest vas numit inima de piatră, care era imposibil de corectat. Lumina superioară nu a putut să intre. Lumina Înconjurătoare nu a putut intra, de asemenea. Deci, cum era posibil să fie corectat acest lucru? La urma urmei, este întreaga esenţă a fiinţei create.

Se pare că am dorinţa de primire care este opusă Creatorului, Lumina Superioară, care nu poate intra. Aceasta ar fi în contradicţie cu legea echivalenţei de formă şi, la urma urmei, este spus: ”a fost dată o lege care nu poate fi încălcată”, Creatorul nu încalcă propria Sa lege.

Legile au fost determinate şi întreaga realitate, întreaga creaţie, există conform acestor legi.

Deci, ce putem face? Cum poate fi corectată, în continuare, fiinţa creată şi cum poate să devină asemănătoare Creatorului? Cum poate fiinţa creată să ia forma Creatorului dacă Lumina superioară nu poate atinge inima de piatră conform legilor restricţiei şi o lipsă de echivalenţă de formă? Niciodată nu poate face asta, deoarece inima de piatră este esenţa fiinţei create.

Spargerea a fost necesară, a trebuit ca fiinţa creată să intre în confuzie, astfel că ar vrea să primească în scopul de a dărui, ca şi cum era posibil în inima de piatră. Acesta este modul în care Creatorul organizează fiinţa creată şi fiinţa creată acceptă această acţiune în devotament absolut. Lumina Superioară îi dă acest sentiment prin Partzuf care a fost creat, în care capul Partzuf-ului aparţine de Bina şi corpul apartine de Malchut. Intenţionează să utilizete toate dorinţele sale pentru a dărui în capul său, care este Bina pură, dăruire pură. Deci, nu simte că există o şansă să meargă prost sau greşit, dar totuşi greşeşte.

Nu a fost deloc o greşeală sau un eşec, nu depinde de fiinţa creată ci a fost deliberat organizată astfel, de sus. Dar, încorporarea mututală a vaselor de Bina şi vaselor de Malchut a avut loc ca urmare a spargerii. Lucrul principal este că permite continuitatea, prin clarificarea tuturor vaselor cu excepţia inimii de piatră.

Este un punct foarte delicat la care trebuie să ne gândim, „avantajul luminii asupra întunericului”. Noi clarificăm primele nouă Sefirot, toate discernămintele, mai puţin inima de piatră, care este „în raţiune”, în ego, pe care nu le clarificăm.

Dar, clarificând totul în jurul acesteia, eu cunosc inima de piatră şi, prin asta, eu ajung să-L cunosc pe Creatorul Însuşi, din interiorul acesteia.

Astfel, noi efectuăm corecţia fără a corecta propria noastră dorinţă. Dar delimităm şi luăm de aici tot ce putem, lăsând numai inima de piatră reală, în care nu există nimic ce am putea corecta. Ca rezultat al acestei clarificări, noi descoperim forma inimii de piatră în contrast cu forma Creatorului şi vom atinge finalul corecţiei.

Prima parte a cursului zilnic de Cabala, 02.07.2013, Scrierile lui Baal Hasulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed