O Femeie Frumoasa, O casa Frumoasa, Si Vase Frumoase

Inteleptii au spus:”Trei motive sporesc intelepciunea omului: o femeie frumoasa, o casa frumoasa, si vase frumoase.” “Femeia frumoasa” este Malchut, care devine frumoasa pentru ca doresc sa patrund in Sechina, adunarea tuturor sufletelor, si sa ma conectez cu altii care cauta sa daruiasca.

Sufletele marilor Cabalisti din toate timpurile si generatiile, care s-au trasnformat ei insisi, si toti aceia care tind catre corectie sunt deja aici. Pe aceia asemeni mie ii vad ca prieteni, si pe aceia care ma urmeaza pe scara spirituala si primesc ajutor de la mine, ii numesc discipolii mei. Impreuna, dorim sa apartinem unui suflet comun, Shechina, cunoscut ca “femeia frumoasa.’

O “casa frumoasa” si “vase frumoase” sunt specifice persoanei care doreste sa isi corecteze inima, toate dorintele sale, ele sunt organele particulare ale Shechina. In fiecare zi, persoana se conecteaza cu ea pentru a vedea ce altceva poate depozita acolo doarece fiecare particula este adaugata in contul colectiv.

In acest fel avansam, pas cu pas, si in plus, trebuie a ramanem senzitivi. In fiecare zi ni se dau noi ocazii de a ne apropia de daruire, insa nu “combustibilul”, trezirea, care are loc astfel incat sa fac asta eu insumi. Altfel, as actiona ca o papusa care se misca manuita de sfori, adica pur si simplu din instinct, ca un animal.

Insa mi s-a dat liberul arbitru de a alege- realizarea faptului ca nu ma simt insipirat si cu toate acestea trebuie sa ajung sus, fara dorinta de a face asta, si sa incep ziua, depasind greutatile pe care le simt: fizic si emotional, confuzia mintii si alte tulburari, stari neplacute, ganduri impotriva daruirii si probleme exterioare. Si trebuie sa multumesc pentru toate aceste obstacole ca si pentru starile noi, deasupra carora trebuie sa aleg atitudinea mea catre Shechina, Malchut a lumii Atzilut care unifica toate sufletele.

Acolo, in interiorul sau, eu vreau sa traiesc conectat cu ceilalti si sa vad umanitatea corectata. Si vreau ca fiecare zi sa fie la fel de noua pentru mine, adica, vreau sa am grija iar de fiecare calitate, atfel incat fiecare strop sa fie depozitat in contul comun. Si astfel urcam.

Daca o persoana lucreaza astfel si cauta ca in toate starile sale personale sa treaca de la “vasele frumoase” (dorintele) la “casa frumoasa”, inima corectata, acestea reunite cu “femeia frumoasa”, Malchut a Lumii Atzilut, atunci persoana combina toate aceste trei conditii si primeste mintea superioara. Adica, se ridica deasupra dorintei sale corupte de a primi placere- cu intentia de a darui.

Sfanta Shechina este reprezentarea intentiilor noastre pe care le putem transforma peste dorintele noastre sparte.

Din partea  Lectia Zilnica de Cabala 8/21/2011, Shamati #9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed