O frumoasa urata

Cand alegem calitatea de daruire, frumustea urata (asa cum apare egoismului nostru, o stare numita Tshuva Mi’Iraa-pocainta din teama), apoi, dupa ce traim cu ea o vreme incepem sa experimentam starea de iubire (15 Av), primire de dragul daruirii (Tshuva Mi’Ahava). Tocmai am incheiat Mega Congresul unde, in virtutea eforturilor noastre, am revelat mireasa, care este frumoasa pentru atingerea Creatorului, totusi urata pentru egoismul nostru.

Totusi, asa cum se intampla deseori in viata, acum ca nunta s-a terminat, descoperim probleme, deoarece egoismul creste intotdeauna si se schimba.  Apare faptul ca te-ai casatorit cu o femeie urata care nu este satisfacuta de nimic din ce ii dai. Totusi, in realitate ea cere daruire; dar deoarece esti influentat de egoism, iti pierzi inspiratia si dorinta de a implini egoismul tau.

Trebuie sa muncesti prin credinta deasupra ratiunii (in daruire impotriva egoismului) pentru a intelege ca in realitate cele mai altruiste dorinte de daruire sunt cele mai minunate, sanatoase si demne. Poseda cele mai bune calitati, doar tu nu vezi asta!

Sa speram ca vom urca prin aceasta noua faza a cresterii egoismului si ca vom obtine corectarea. Apoi, in loc sa vedem saraca si urata Malchut, vom vedea toata frumusetea ei, care va fi relevata in calitatea de daruire. Aceasta stare se numeste Ziua iubirii (15 Av).

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 27.07.10, 15 Av

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: