O furtuna imprejurul Creatorului

In cazul in care Partzuf Superioara vrea sa dea ceva celui inferior, se reduce ca o mama care are grija de un copil. Ea face mancare de adult pentru ea, iar pentru copil ea face mancare speciala, incalzita la o temperatura specificaListe.Read phonetically.

Aceste actiuni suplimentare, care sunt realizate printr-un mecanism special de conexiune dintre Cel Superior cu cel inferior, sunt numite „Searot” (par). Ea vine de la cuvantul Soer (furtunoasa) sau Saara (o furtuna).

Cel de Sus a vrut sa dea celui de jos tot ceea ce El are! Dar El a trebuit sa se restranga si sa dea celui mai mic doar un pic in functie de nivelul lui, atat cat poate el primi. Cel de Sus trebuie sa se asigure ca cel mai mic.va beneficia de implinire.

Aceasta restrictie sau forta cu care Cel de Sus Insusi retine, este numit „Searot” (par), care are un sunet similar cu modul in care se dezlantuie totul (Soer) in El din cauza asta.

Acum imaginati-va doar modul in care Creatorul sufera si se infurie! Dorinta lui de a darui este enorma. El doreste sa ne dea toate cele ale corectiei infinite (Gmar Tikkun)!

Dar El se uita la noi si vede ca nu exista nimic pentru a da nimanui. Nimeni nu vrea sa primeasca nimic. Cat de mare este suferinta de a privi la copii care sunt aproape morti de foame, avand in acelasi timp posibilitatea de a-i ajuta, avand capacitatea de a vindeca toate durerile noastre si de a ne umple cu bunatate, in timp ce noi nu vrem! Suntem incapabili de a accepta ceva de la El.

Ecourile acestei furtuni, pe care Cel de Sus  le foloseste pentru a se abtine, fortele impure, Klipot, incep sa ne influenteze, incercand sa ne trezeasca si ne forteaza sa actionam. Ni se pare ca suntem influentati de fortele raului, dar se trezesc numai la gradul in care nu reusim sa avansam, scazand in dezvoltarea noastra si nelasand Lumina sa ne implineasca.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, Talmud Eser SefirotListen

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: