O încărcătură pozitivă

Este dificil daca suntem în ego și dorim să facem unele aranjamente egoiste între noi. Încercând să rezolvăm problemele la un nivel egoist, ne vom certa tot timpul, vom avea dispute, nu vom cădea de acord, iar asta nu se va termina niciodată.

Dar dacă ne ridicăm deasupra egoului nostru, pentru a ne conecta și pentru a vedea toate argumentele și conflictele dintre noi, ca pe o invitație de a ne conecta, ca ”ajutor împotrivă”, ne vom simți în mod constant fericiți și puternici, jubilând și fiind capabili de orice. Dacă nu suntem în stare să facem ceva, vom avea cui să cerem ajutorul. Adică, ajungem la cererea către cel superior, o rugăciune, la care altfel nu am avea cum să ajungem.

Aceasta nu este doar o cerere, ci ”rugăciunea celor mulți” pe care o fac pentru întregul grup și nu pentru mine însumi. A cere pentru mine însumi nu ajută; din contra, ne ține distanțați și ne îndrumă pe calea suferinței.

Deci, în timpul discuțiilor de la mesele rotunde, spunem că vrem să lăsăm deoparte toate conflictele. Nu vrem să ne certăm și să vedem cine are dreptate, cine nu are și în ce măsură. Aceasta nu este o dezbatere în cadrul guvernului. Aici sunt oameni care vor să stabilească o nouă conexiune, fără de care umanitate este sortită eșecului.

Acest lucru este posibil numai dacă oprim toate disputele dintre noi și ne ridicăm la un nou nivel al conexiunii, pentru că ”iubirea”, care este mai presus de tot, ”va acoperi toate păcatele”, care sunt lăsate jos. Nu menționăm păcatele, ca și cum nu există. Și construim un pod deasupra lor.

Asta vrem să obținem în discuțiile de la masele rotunde. Înainte să o facem în public, trebuie să învățăm să o implementăm în grupurile noastre. Deci, trebuie să profităm de fiecare oportunitate de a ne conecta, în ciuda disputelor, conflictelor și respingerilor.

În acest fel operează forța superioară asupra noastră, provocând astfel de reacții și dând naștere la conflicte, pentru ca noi să avem nevoie de ajutorul celui superior. Așa cum este spus ”Cel care aduce pacea în Rai va aducea pacea și asupra noastră”.

Trebuie să atingem starea în care acest câmp de forță ne va influența nu prin polul negativ, ci prin cel pozitiv, în direcție opusă. Fiecare câmp de forță, fiecare magnet are un efect pozitiv și unul negativ, prin polul nord sau prin polul sud. Totul depinde de direcția noastră, de încărcătura noastră – de intenția noastră.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 6/21/12, Shamati nr.30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: