O intreaga natiune ca in cadrul unei familii

Israelul este astazi depasit de un val de proteste sociale, dar, daca vorbim despre aceasta problema in general, solutia este simpla, garantia mutuala, unificarea universala. Dar ce inseamna asta?

Inseamna ca intreaga natiune urmareste ca reprezentantii ei sa stea impreuna la o masa rotunda si sa formeze un forum comun. O masa rotunda este exact de ceea ce avem noi nevoie ca sa rezolvam problemele ca intr-o familie. Ne dam seama cine sufera mai mult si incepem sa-l ajutam. Apoi, trecem in linia urmatoare, facem calcule, gasim cai de compensare si echilibram situatia.

Totul este decis in cadrul familiei, fara constrangere sau opozitie. Vom prezenta prezenta cererile comune guvernului ca termeni.

Avem nevoie de un forum compus din specialistii nostri, economisti, sociologi, avocati, etc. Inutil sa spunem ca avem nevoie de experti care sa inteleaga chestiuni de lege si alte probleme. Daca nu, va trebui sa incepem totul de la inceput intru-cat umanitatea a parcurs deja cateva mii de ani de dezvoltare. Societatea noastra a dezvoltat conexiuni concrete pe care nu le putem ignora.

Astfel, impreuna cu acesti specialisti, ca o intreaga natiune, vom aduce la lumina imaginea generala si vom incepe sa rezolvom problemele. O vom face fara strigate sau exces de zgomot, ci prin stabilirea obiectivului nostru principal de unitate spre care am aspirat intotdeauna.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 8/12/2011 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed