O Lipsa fara Lipsa

Intrebare: Cum putem simti o lipsa de daruire, daca această deficienta nu a existat in Creator?

Raspuns: Dorinta de a darui a Creatorului vine din perfectiune. Cu toate acestea, daca dorim sa ramanem creaturi si sa diferim de Creator, daruirea din noi nu poate veni de la perfectiune. Prin urmare, necesitatea de a darui trebuie sa vina dintr-un sentiment de deficienta.

Cu toate acestea, nevoia de a iubi un sentiment de Lipsa, nu este buna, deoarece atunci se pare ca as dori sa-L iubesc de dragul de a crea o situatie mai buna pentru mine. Prin urmare, trebuie sa construim in noi insine o nevoie ce nu se bazeaza pe deficit, ci mai degraba, nevoia de a fi deasupra naturii noastre, de dragul de a darui. Astfel, dorinta de a primi trebuie sa ramana in mine, dar deasupra ei, am sa construiesc dorinta de a darui.

Creatorul este perfect si iubirea Lui vine din perfectiune. Iubirea creatului nu poate veni din perfectiune, asa ca ce fel de iubire este asta? Persoana are nevoie de a atinge un sentiment de deficienta fara deficit, adica un Vas – dorinta dubla, astfel incat, de asemenea, iubirea noastra va veni aparent din perfectiune. Apoi iubirea noastra va fi cu adevarat pura.

Intregul proces este deja determinat de starea finala – singura stare care exista si a fost creata de catre Creator. Cu toate acestea, in ce ne priveste, ne desfasuram intr-o secventa de stari, ca un covor ce se deruleaza in jos, pe scari, spre noi.

Din partea a treia Lectia zilnica de Kabbalah 5. 04.10, Articolul Matan Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: