O lume noua este un mediu nou

Daca ma uit la mine dintr-o parte, ca un psiholog obiectiv, incep sa vad in ce fel ma controleaza Creatorul. Din aceasta perspectiva, pot sa reactionez la lucruri mai corect, sa preiau controlul asupra mea, sa imi stabilesc un obiectiv si sa imi folosesc toate resursele pentru a il atinge.

Intotdeauna trebuie sa incerc sa vad ce ma controleaza si cum sunt controlat. Uneori sunt dominat de dorinte coplesitoare si, pur si simplu, imi pierd capul si ma predau. Uit ca aceste dorinte au preluat controlul asupra mea si ca ele nu sunt eu.

Dar trebuie sa raman propriul meu judecator si sa ma lupt pentru o ocazie de a continua sa fortez, spiritual vorbind. Dar daca e sa reusesc, trebuie sa mai gasesc o forta suplimentara, una care se afla dincolo de planul dorintelor corporale; forta aceasta poate fi primita numai de la mediul corect.

Iata, aici sunt eu, cu dorintele mele fizice, iar aici este mediul, cu dorintele omenesti de bani, faima, putere si cunoastere. Pentru a inainta spiritual, eu trebuie sa ies din acest cerc si sa ma conectez cu o altfel de forta – una de origine spirituala.

Am un punct in inima, dar asta nu e destul. Am nevoie de grup, de studiu, de carti si de invatator, pentru ca ei imi vor da acea forta mareata de care am nevoie, ca sa ma ridice din toate aceste dorinte corporale si sa ma impinga in Lumea Spirituala.

Planul meu nu e sa neglijez aceste dorinte. Trebuie sa le folosesc ca baza, iar apoi, impreuna cu ajutorul venit de la aceasta noua forta, voi fi capabil sa stabilesc cursul potrivit. Acesta este modul in care punctul meu din inima, care s-a trezit in restul dorintelor mele, ma ajuta sa gasesc un mediu nou – o lume noua. Ca urmare, fara acest mediu, as ramane fara nimic.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: