O minte strălucitoare nu este o garanție a Luminii

Sarcina mea este să îmi transform natura. Înseamnă că trebuie să îmi schimb complet toate înclinațiile. Nu iau nimic din ceea ce am acum cu mine in spiritualitate: nici motivul nici sentimentele, nici criteriile sau calculele. Asta pune obstacole uriașe, aproape de netrecut în fața oamenilor inteligenți și aceștia de obicei eșuează. Omul trebuie să fie cu adevărat înțelept pentru a-și abandona propria minte.

O persoană deșteaptă crede în logica sa, care lucrează perfect în lumea noastră și îi este dificil să își imagineze că este nefolositoare pe drumul spiritual. Mintea, energia și perseverența sunt punctul meu forte. Nu este suficient?

De fapt, o asemenea persoană nu are nimic altceva decât o intelingență si sensibilitate ascuțită, dar aici este o șmecherie: Nu aceasta este moneda în care îți poți cumpăra biletul către lumea spirituală. Acolo, ai nevoie de credință. Ce este asta?

Credința este puterea pe care o primești de Sus, de la Lumină. Nu o ai înăuntrul tău; este deasupra minții și sentimentelor, deasupra a ceea ce ești acum. O influență superioară vine și tu simți ca și cum ceva te penetrează înăuntru, se trezește în tine: un argument care este opus cu tot ceea ce ești.

Apoi, începi să te referi la realitate într-un mod invers. Obișnuiai să te uiți la totul prin prisma profitului personal. Acum, totuși, nu te iei în considerare pe tine, ci unitatea. Este așa de straniu încât este de nedescris dar, cu toatea astea, o nouă apreciere apare în tine și tu nu te poți întoarce la cea veche.

Desigur, sunt stări intermediare, dar după ce o persoană iese din Egipt, ea ajunge la o apreciere înaltă, abandonâdu-și complet prioritățile anterioare. De fapt, inteligența sa și bogăția sentimentelor, experiențelor și reflecțiilor, doar încetează să mai lucreze.

De aceea este spus, Nu este un înțelept cel care învață. De obicei, succesul nu favorizeaza mințile luminate. Da fapt, ei au nevoie de o mai mare perseverență și noroc să pătrundă în lumea superioară.

Din prima partea a Lecției zilnice de Cabala 12/26/10, “What is the Extent of Repentance”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: