O noua Dorinta vine impreuna cu o noua Lumina

Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, Paragraful 40: Deci, ce spui despre: a muncit si a gasit? Daca aici este efort, ar fi spus, a muncit si a cumparat, sau a muncit si a dobandit Daca este efort, atunci nu ar trebui ca din munca noastra sa rezulte o plata sau o rasplata, care este intr-un rezultat anticipat?

Prin contrast, avem o lipsa in care eforturile constiente, prelungite sunt incoronate cu o neasteptata gasire, un rezultat complet diferit, fata de ceea ce ne imaginam ca ar fi rasplata. Este ceva nou si neasteptat. In acelasi timp, chiar daca o primim in forma unui rezultat neasteptat, nu suntem dezamagiti!

Am muncit pentru a atinge un anume scop, anticipand ca voi primi o rasplata egoista, pe care mi-am imaginat-o. Prin efortul exercitat, am actionat in concordanta cu mintea si sentimentele mele pamantene. Totusi, am fost transformat pe parcursul drumului! Am dobandit o noua dorinta catre daruire, pe care nu mi-am imaginat-o inainte.

Dorinta s-a schimbat, si, am primit perceptia implinirii anticipate. Mi-am imaginat primirea ca o rasplata, dar se dovedeste ca rasplata este in daruire, atunci cand Creatorul este revelat in mine. Toate acestea poarta numele de gasire: o noua dorinta si o noua Lumina.

Din partea 3 Lectia zilnica de Kabbalah 08.06.10, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: