O porţiune a luminii înconjurătoare în această lume

Întrebare: Este scris într-una din cărţi că există obiecte spirituale. Ce sunt acestea?

Răspuns: În lumea noastră nu este nimic să ne conecteze cu spiritualitatea, în afara cărţilor speciale. Aceste cărţi au semnificaţie spirituală deoarece ele vorbesc cu adevărat despre spiritualitate. Citindu-le, o persoană atrage cu adevărat spiritualitatea.

Cel mai avantajos este să citeşti aceste cărţi într-un grup, unde cu toţii se strâng laolaltă cu intenţie şi atrag lumina înconjurătoare. În afara mediului, adică grupul şi cărţile, nu este nimic în lumea noastră.

Vă recomand să aveţi mereu o carte cu voi oriunde aţi fi. Dacă aveţi câteva minute libere, o mică pauză, deschideţi o carte şi citiţi un mic pasaj. Încetul cu încetul veţi începe să observaţi că sunteţi atras către aceasta mai mult, avansaţi mai mult, şi că toate gândurile vi se schimbă. Începeţi să vă obişnuiţi cu asta.

Am crescut lângă Rabash foarte simplu: nu erau calculatoare pe vremea aceea, şi mereu aveam o carte în mână. Oriunde mergeam, aveam o carte cu mine. Astfel am recitit toate cărţile de multe ori. Luam chiar şi Studiul celor zece Sefirot cu mine, o carte care este greu de citit în mijlocul străzii. Dar conţine o secţiune cu întrebări şi răspunsuri şi le citeam. De asemenea am citit articolele cărţii Zohar.

Astăzi avem o mulţime de cărţi. Cred că toată lumea ar trebui să le aibe în casă. În fiecare lună puteţi citi o altă carte, nu din copertă în copertă ci, oriunde se deschide. Asta m-a învăţat Rabash să fac.

În timpul plimbărilor noastre, dacă oboseam, obişnuiam să stăm câteva minute pe o bancă. În permanenţă aveam o carte cu mine. O deschidea la întâmplare şi începea să citească. După câteva rânduri, închidea cartea şi îşi continua plimbarea. Şi aşa era tot timpul!

Faceţi asta: luaţi o porţie de lumină înconjurătoare pentru o jumătate de oră sau o oră, şi apoi faceţi-o din nou şi din nou. O carte trebuie să vă fie în mâini. De aceea sunt pentru publicarea lor în format de buzunar.

Din Lecţia 4, Convenţia WE! 4/2/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: