O raza slaba de Lumina intr-un Intuneric Infinit

E imposibil sa folosim fortele primite de la Creator pentru a corecta dorinta Lui – Malchut al Lumii Infinitului. Sa presupunem ca primim tot ce e omeneste posibil impreuna cu intentia “pentru daruire”; tot ce ar rezulta, ar fi o Raza slaba de Lumina-Kav Dak, in centrul unui vid infinit. Toate celelalte dorinte cu exceptia razei vor ramane goale.

Sa spunem ca primim doar 1% si nu putem s-o returnam Gazdei. Atitudinea lui fata de noi e 100% buna. Chiar daca nu primim nimic pentru noi, nu am putea face nicio corectare la noi. Insa daca Gazda ne da puterea de a primi tot 100% pentru a darui, care ar fi scopul acestui lucru? Oricum vine de la El!

Prin urmare, e necesar sa fie creat un punct de libertate, un punct independent de Creator si om. Atunci s-ar dezvolta o noua creatura, una care sa fie egala Creatorului, si nu un simplu mecanism. Pentru Creator, cel mai rau e ca totul sa se intample conform cu dorinta Lui. Ar insemna ca nu exista creatie. Daca Creatorul creeaza ceva care ii implineste dorintele orbeste, El isi pierde din maretie. El trebuie sa creeze ceva cu liber arbitru.

De aceea El a creat fiinta umana – a carei dorinte sunt complet opuse celor ale Sale – care nu tine cont de El si se opune Creatorului in orice chip posibil. Acestea sunt calitatile necesare fiintei create. Doar din acest punct, in care fiinta e opusa in toate aspectele Creatorului, din punctul urii desavarsite si opunerii totale, poate reiesi cineva capabil sa Il atinga.

Oamenii spun ca cel mai mare erou e cel care isi face din dusmani prieteni. Creatorul nu forteaza omul sa vina la El; El nu face compromisuri si nu joaca nedrept cu noi. Desi e scris, “Nu exista Nimeni Altul in afara Lui” si Creatorul guverneaza in intregime creatia, El guverneaza mai ales pentru a se asigura ca creatia nu isi va respinge libertatea!

Aceasta e grija principala a Lui, altfel nu exista creatie; e doar un element controlat. Ar fi o lovitura pentru demnitatea Creatorului daca ar permite creatiei sale sa urmeze orbeste Natura, indiferent daca e buna sau rea. Pentru Creator, ambele optiuni sunt rele.

El vrea un singur lucru: creatia sa fie separata si independenta de El, si sa actioneze din aceasta pozitie independenta a lui. Doar o asemenea creatura poate fi numita “fiinta umana”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed