O vaccinare anti-ego

Tora , ” Exodul ” (Ki Tissa) , 32:20: Apoi a luat viţelul, l-a ars în foc, l-a sfărâmat într-o pulbere fină, a împrăştiat-o pe suprafaţa ape , şi a dat [- o la] copiii lui Israel să bea.

Aceasta poate fi comparată cu metoda de a face un antidot pentru o anumită otravă folosind o mică parte din aceeaşi otravă. Fiecare medicament este otravă, dar nu fiecare otravă este un medicament. Ceea ce a făcut Moise a fost remediul pentru naţiuna israeliană. Moise nu se gândea la distrugerea naţiunii, ci la vindecarea acesteia şi la pregătirea unui vaccin din viţelul de aur .

Viţelul (ego-ul) trebuie să fie de fapt sfărâmat în praf, astfel încât acesta să-şi piardă forma, figura şi se va regăsi în fiecare într-o putere şi intensitate mai slabă.  Prin urmare, este imposibil de să ne descurcăm fără viţel. Trebuie să existe otravă, astfel ca toată lumea să ştie de ce ar putea să moară şi cum să fie vindecată.

Nu este o pedeapsă, ci un leac. Deci, nimeni nu trebuie să se teamă de viţeii de aur. Va veni timpul când puterea va fi dezvăluită, abilitatea şi disponibilitatea de a sfărâma ego-ul în pulbere şi a începe remediul pe drumul cel bun. Leacul pentru orice boală este progresiv, mai ales în acest caz .

Noi trebuie să înţelegem unde suntem, încotro ne îndreptăm, în ce constă procesul de vindecare şi, mai presus de toate, ce înseamnă să fii sănătos. Acesta este întregul proces de educaţie internă.
Din ” Secretele din Cartea Eternă ” KabTV 9/9/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed