Observați Regele din spatele miniștrilor săi

Forță superioară controlează și gestionează totul și sub Ea sunt „miniștrii”, forțe care susțin toată realitatea. Realitatea este omul, un singur suflet, în care există acțiunea Creatorului, gândul Lui, forța activă.

Această forță este împărțită în mai multe părți, în forțele individuale care operează pe mai multe niveluri și care par a fi opuse una fata de alta pe diferite niveluri, astfel încât fiinta creata consideră că această acțiune este efectuată in ea fără nici o ordine. Acest lucru este în mod intenționat făcut astfel incat sa fim derutati de către aparenta dezordine si sa avem impresia că este opusa adevărului, ca și cum nu există nici un Creator în realitate, ci doar forta fiintei create sau unele forțe suplimentare. Am putea crede că Creatorul există, dar conducerea Lui este rea și are multe lacune. În plus, forța existentă pare să fie indreptata  împotriva Creatorului și pare că nu totul vine de la El, în scopul de a ne ridica mai presus de ratiunea noastra corporala.

Dar dacă o persoană dorește să vadă cu adevărat Regele ca conducatorul superior și sa descopere acest lucru deasupra naturii sale, atunci perceptia sa este corectată și ea descoperă că totul este deja pregătit pentru această corecție. Ea luptă pentru a-si purifica vasele și pentru a le aduce la o stare de a darui în scopul de a darui, prin paza regelui, și în același timp, corectează vasele sale, astfel încât acestea sa fie de a primi în scopul de a darui.

În primul război, ea dobândește forța credinței, iar în al doilea război dobândește Lumina Hochma, înțelegerea sistemului, planul său, motivele și scopurile, lucrand cu vasele sale de primire. Astfel, învață cum să înțeleagă și să simtă Providenta superioara, prin încoronarea Creatorului ca Cel care conduce deasupra tuturor forțelor. Aceasta se datorează faptului că toate aceste forțe, atât miniștrii Sai, cat și cei care par a fi dușmanii Săi, criminali, diferiti ucigasi și tâlhari, se unesc ca urmare a acestui război și a faptului ca o persoană le atribuie unui singur Rege.

Ea înțelege că războiul nu este împotriva forțelor care-i sunt ostile, ci împotriva ei însași, în scopul de a descoperi Creatorul în toate aceste forțe. Aceasta este esența tuturor războaielor.

Deși am auzit că „nu este nimeni altcineva in afara de El” și că El este bun și binevoitor, trebuie să trecem prin toate nivelurile pentru a simți cu adevărat asta. Avem încă un drum lung de parcurs în a ne corecta pe noi înșine, prin toate starile pe care Creatorul ni le prezintă, învățându-ne arta înțelegerii și realizarii sistemului forțelor Sale prin ei, astfel incat sa fim capabili să-L înțelegem și să-L simțim. Să-L simțim în conformitate cu regula „Prin acțiunile Tale Te vom cunoaste.” Astfel, devenim treptat din ce in ce mai asemanatori cu El.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 27/01/13, Scrieri ale lui Baal HaSulam

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed