Oglinda Dorintelor Noastre

Intrebare: Cand ma uit in oglinda, imi vad reflexia si este clar ca nu pot comunica sau lucra cu ea. Dar cand ne uitam la realitatea noastra, ne vedem in esenta pe noi insine sau imagini ale dorintei noastre.

Raspunsul meu: Din acest motiv Baal HaSulam a spus ca dorinta unei persoane este impartita in doua parti – partea care este perceputa in interior si, o alta parte, care pare ca se afla in exterior. Intr-o parte persoana se percepe pe sine iar in cealalta, persoana percepe lumea. Aceasta forma falsa, opusa de perceptie a fost creata cu un scop, ca noi sa putem transfera partea externa in perceptia noastra “interioara”.

Tot ce exista in afara, precum si eu insumi, este perceput, de fapt, in interiorul meu. Nu exista nimic in afara de o singura dorinta, o singura lume.

Noi nu ar trebui sa corectam realitatea corporala sau senzatia acestei impartiri in “eu” si “aceasta lume” (care reprezinta realitatea la nivelul ei cel mai de jos). Ci trebuie sa ne unim ambele parti ale dorintei de a urca treptele scarii spirituale. Realitatea care se afla in noi, este ultimul si cel mai jos nivel al realitatii, si nu se schimba atunci cand urcam spiritual. Se va schimba sau va disparea doar la Sfarsitul Corectarii, cand aceasta lume va intra in corectarea generala, in senzatia unificata, in interiorul unei dorinte unificate – Lumea Infinita.

Pana atunci, imaginea lumii noastre nu se va schimba. Lumina nu o influenteaza, totusi Lumina influenteaza Malchut-ul, dorinta, cu scopul de a uni ambele parti ale sale – cea interna si cea externa, intr-una singura. Lumina influenteaza toate celelalte dorinte precum si dorintele noastre spirituale, unde avem libertatea de a alege.  Acestea sunt dorintele cu care lucram si pe care trebuie sa le corectam. Dar in lumea noastra nu avem ce sa corectam. Trebuie doar sa ne corectam legaturile dintre suflete. Acolo dorinta noastra se uneste intr-una singura si in interiorul ei, il vom descoperi pe Creator.

Nivelul dorintei, unde eu ma percep pe mine si lumea din jurul meu, va ramane pana la Sfarsitul Corectarii. Chiar cel mai mare Kabalist ce a urcat toate cele 125 de trepte si a atins Corectarea Finala, percepea aceasta lume la fel ca noi. Trebuia sa mearga la doctor pentru a-si vindeca trupul, si trebuia sa foloseasca aceasta intreaga lume si sa vada realitatea, fiind impartita in interna si externa.  Chiar daca stia ca realitatea nu este asa, cu toate acestea, ele vedea realitatea in acest fel prin simturile sale corporale, pentru ca acest nivel al realitatii nu se schimba pana la adevaratul Sfarsit al Corectarii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: