Omul ar trebui să se teamă de un blestem?

629.3Întrebare: Mulți oameni cred în puterea unui blestem și se tem de el. Am avut un prieten Vitalik care mi-a spus că blestemele există și cineva acționează în familia sa pe linia masculină de zeci de ani, aproape un secol. Tocmai pe linia masculină. Și chiar a simțit că urmează la rând. A murit la doar o săptămână după conversația noastră.

Ce este asta, un blestem? Există sau nu?

Răspuns: Există ochiul rău, există blesteme, tot felul de vrăji și așa mai departe. Toate acestea există și trebuie să le luăm în considerare.

Întrebare: Dar există o diferență între un ochi rău și un blestem? Ochiul rău poate fi accidental cumva, iar un blestem este o crimă intenţionată.

Răspuns: Există oameni care au un ochi rău, după cum se spune. Există oameni care au energie negativă. Când comunică cu ceilalți într-un fel, indiferent cum, nici măcar tactil, nu aproape, pot distruge mental o persoană și o pot conduce într-o stare dureroasă.

Întrebare: Și dacă acest lucru se face intenționat?

Răspuns: În mod intenționat, în timpul nostru nu există astfel de specialiști, cu excepția „corpurilor speciale”, așa cum se spune. Da, da, nu glumesc. Dar astfel de oameni se găsesc rar astăzi.

Întrebare: Și cum te poți proteja de blestem sau de ochiul rău? Este posibil să te protejezi?

Răspuns: Numai prin conexiunea cu calitatea dăruirii  și iubirii, ceea ce învață Cabala. Să devii așa. Nu există nici o altă cale.

Un blestem nu îl afectează pe cel care se mută la lumină, la iubire. Deși am cunoscut cabaliști care, în general, au ținut cont și de asemenea acțiuni. Oamenii care au fost în sensul forțelor spirituale, au mai ținut cont de faptul că există un ochi rău, că chiar și oameni obișnuiți, nu cabaliști, care nu lucrează la egoismul lor, ci dimpotrivă, lucrează la utilizarea egoismului, ei au putere.

Întrebare: Revine la persoana care, de exemplu, blestemă pe alta?

Răspuns: Acesta este deja un sistem complex. Aș prefera să nu vorbesc despre asta, îți voi spune doar de ce. Pentru că o persoană care folosește forțele întunecate ale naturii şi are un întreg sistem prin care lucrează, de ce o face și așa mai departe, nu poate lucra împotriva Creatorului, așa cum se spune. El nu poate lucra împotriva binelui, împotriva iubirii, deoarece acest sistem este mai înalt, mai puternic.

Dar dacă există disfuncționalități, imperfecțiuni în acest sistem bun, atunci sistemul rău poate să-l întrerupă imediat și să-și facă treaba dăunătoare.

Întrebare: Este necesar să-ţi fie frică de acest lucru?

Răspuns: Nu! Trebuie să ne gândim la bine – numai la bine! În niciun caz nu ar trebui să ne fie frică și să nu facem nimic împotriva acestui presupus rău, ci să înțelegem că acest rău se află și el în mâinile Creatorului și, dacă este cu adevărat necesar, atunci va exista și trebuie să-l suportăm cumva.

Întrebare: Care este sfatul dvs. principal?

Răspuns: Iubirea. Ea corectează totul.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: