Omul Este Nascut Din Natura Neinsufletita

De ce au fost create cele cinci Lumi, Partzufim si Sfirot, cu un numar infinit de detalii unice? Lumina din Lumea Infinita trebuie sa imbrace acest intreg sistem. Aceasta slabeste, impartindu-se in multe grade cu diferite combinatii si uniformizari cum ar fi sa influenteze dorinta de a primi placere, care, la propriu, nu este nimic mai mult decat materialul dorintei. Cu alte cuvinte, in sine, materia nu are nicio forma, ci mai degraba, toate formele sale sunt urme ale Luminii.

Lumina determina intregul program de dezvoltare al materiei separand-o in mai multe parti si furnizandu-i diferite forme si numeroase calitati, cum ar fi, calitatile de masculin si feminin, de inalta si joasa precum si diferite culori. Inerent, chestiunea de dorinta este omogena ; toate schimbarile asupra ei sunt efectuate de Lumina Superioara. Este similar cu genele care determina intreaga dezvoltare a unui organism. Astfel, ca urmare a influentei Luminii, parti avand calitati complet opuse ies din materia omogena si se completeaza una pe cealalta.

Cea mai importanta divizare a materiei efectuata de Lumina este separatia intre partile masculin si feminin (pozitiva si negativa) dupa care aceste parti ale materiei se pot deja uni una cu alta si concep viata in interiorul materiei. De ce aceasta devine posibil? Datorita faptului ca dupa o astfel de separare aparuta in materie, o echivalenta intre Creator si creatura se ridica in interiorul materiei insasi. Cand aceste doua parti se unesc, masculin si feminin, putem intelege deja ce inseamna Creator si creatura. Un model apare inauntru si omul incepe sa se gandeasca la asta.

In interior, omul incepe sa contina toate partile care sunt prezente in Creator incepand de la toate partile pe care creatura le are in raport cu Creatorul si care exista ca opuse Lui. Si deodata omul incepe sa lucreze cu cea de a treia linie (de mijloc) ceea ce inseamna ca din aceste doua sisteme existente in interiorul unei persoane una lucreaza sa devina similara cu Creatorul in conformitate cu alegerea libera a persoanei insasi.

Lumina care vine prin cele cinci lumi si lucreaza asupra materiei creeaza intreaga dezvoltare. Nu este nimic in interiorul materiei neinsufletite in sine, deoarece aceasta este incapabila sa indeplineasca orice fel de actiune pe cont propriu. Prin urmare, de la inceput avem nevoie sa cream aceasta abilitate in ea facand-o sa simta si sa reactioneze la toate calitatile care sunt constituite in Lumina.

Noi nu intelegem munca pe care o efectueaza Creatorul asupra materiei noastre primare (Homer Ha Yuli). Lumina (influenta Creatorului) trebuie sa mearga precis prin intregul sistem de lumi, in scopul de a crea echivalenta completa cu Creatorul dintr-un material necorespunzator si fara forma.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: