Orchestra sufletului comun

Cu cat ma intind mai mult sa adun toate partile sufletului comun spart intr-un singur intreg unificat, cu atat este mai puternica forta pe care o dobandesc si care imi da capacitatea sa ating sistemul pe care il descrie Zohar-ul. Acesta ne spune cum sa atingem unitatea si sa ne construim corpul spiritual comun, din toate sufletele si dorintele noastre. Atunci cand toate aceste dorinte separate si contradictorii se unesc laolalta, ele formeaza un nou sistem de viata, viu, deoarece in ciuda diferentelor, ele incep sa lucreze in armonie, de dragul de a atinge un singur obiectiv. Atunci obtin viata spirituala.

Fiecare lucreaza in opozitie fata de altele – una se misca incoace, alta incolo. E ca o orchestra, in care fiecare violonist isi misca arcusul intr-o alta directie si fiecare percutionist loveste tobele cu betele miscandu-se in sus si in jos la momente diferite, dar orchestra intreaga canta in armonie.

Trebuie sa intelegem ca putem sa atingem spiritualitatea numai conectand diferitele parti opuse, de dragul atingerii singurului obiectiv suprem, Creatorul. Atunci cand ele se conecteaza de dragul acestui obiectiv, in acest fel vor atinge viata spirituala.

Se dovedeste ca fiecare are locul sau si dreptul de a exista; tot ce ne trebuie este corectarea!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: