Ordinea corecta de studiu

Cand o persoana incepe sa studieze Cabala cu intrebarea De ce traiesc? este necesar sa i se explice urmatoarele:

1.  Ce fel de dorinta este cea care apare in el si ce fel de implinire este necesara;

2.  Ce este natura umana (ego, sursa raului), cum sa-l corecteze si ca aceasta este singura noastra actiune libera (liberul arbitru).

Pentru a face asta este necesar sa studieze articolele lui Baal HaSulam, in special Libertatea si Esenta Intelepciunii Cabala, care explica, ca revelarea Creatorului de catre fiintelor create este mijlocul de a dobandi scopul creatiei. Alte articole ale lui Baal HaSulam ajuta un student incepator sa-si formeze o imagine integrala a existentei: lumile, inceputul, dezvoltarea, scopul fiecarui element al creatiei, raul si suferinta, ca forte ale miscarii, etc.

Cand o persoana are imaginea generala, ea incepe sa discearna: Cum au loc avansarile si corectia? Invata ca sufletul este principala creatie, care a fost spart de catre Creator si apoi incepe sa fie corectat de noi. Pentru a realiza acesta ii trebuie articolele lui Rabash. Scopul lor este de a pune persoana in locul sau, in interiorul societatii pentru a discerne spargerea si ce trebuie corectat. Cum corectezi spargerea sufletelor?

De aceea studiem impreuna folosind cartile de Cabala, in special cartile lui Baal HaSulam, pentru ca ele sunt capabile sa dea generatiei noastre forta, Lumina care Reformeaza si ne corecteaza pana atingem nivelul Sursei.

Nu este necesar sa trecem prin acest material intr-o anumita ordine, pentru ca o persoana trece prin diferite stari. Un incepator se gaseste in mijlocul procesului de studiu, dar asta nu conteaza. Ce conteaza este ca el lucreaza impreuna cu toti pentru ca toti suntem inter-inclusi si intrepatrunsi in sufletele si dorintele noastre.

De aceea, nu este asa de important ce articol incepi sa studiezi, dar este cel mai bine sa ai o ordine clara a studiului care este direct atintit catre scop.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 9.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: