Originea genelor mele spirituale

In Studiul celor zece Sfirot, Partea a 7 a, Baal HaSulam ne spune despre coborarea lumilor de Sus in jos si despre spargerea lor. Trebuie sa stim asta, pentru a intelege natura lucrurilor si, astfel, sa intelegem cum sa accedem pregatindu-ne pentru elevare, cu mici corectii si actiuni aditionale, indirecte.

Fiecare dintre actiunile noastre mici este fundatia pentru o actiune mare din viitor. In timpul coborarii lumilor, o imensa spargere a dat nastere la nenumarate actiuni minore. Si acum, in timp ce urcam de jos in sus, noi facem numeroase actiuni mici, care dau nastere la o mare actiune de corectie. In acest fel, micile corectii se vor alatura intr-o stare finala corectata: Gmar Tikun.

Fara indoiala, noi studiem in principal ca sa atragem Lumina care Reformeaza. Totusi, trebuie sa fim intr-un fel constienti de procesele care se intampla in spiritualitate. Studiem spargerea lumilor asa detaliat pentru a o justifica si a intelege de ce a fost necesara.

Multumita spargerii, noi suntem jos in aceasta lume, dar aveam toate informatiile necesare (Reshimot) pentru a urca si dobandi corectia completa. Ne lipseste numai Lumina Superioara care va strange toate aceste date si le va conecta cu materia noastra (dorinta) si le va realiza una dupa alta.

Reshimot sunt ceva similar cu un program de calculator. Daca am instalat un program pe calculatorul meu, el va aranja continutul intr-un fel in care programul ii dicteaza, luand forma programului insusi. Reshimot lucreaza exact la fel. Trebuie sa leg (actualizez) fiecare noua Reshimo, de materia mea, astfel incat materia va fi formata, organizata, sistematizata si sculptata intr-o forma specifica, de catre ea.

Am o gena informationala (Reshimo); materia (dorinta) este, de asemenea, relevata. Sarcina mea este sa le asez una peste alta si sa le aranjez corect, ceea ce este facut de catre Lumina Inconjuratoare. In alte cuvinte, avem doua elemente necesare, numai al treilea lipseste: forta Creatorului.

Aceasta a 7-a parte din TES (Talmud Eser Sefirot – Studiul celor zece Sfirot) vorbeste despre spargerea lumilor, explica de unde vin genele informationale si ne ajuta sa ne simtim esenta.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 15.07.10, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: