Pamantul fertil, datator de viata

Exista o mare diferenta intre lumea sparta a lui Nekudim si lumea Atzilut care a fost creata pentru a o corecta pe cea trecuta. Lumea Nekudim apare din unificarea (Zivug) peste Reshimot (genele informationale) “2/1” (Bet/Aleph), si lumea Atzilut peste Reshimot “1/0” (Aleph/Shoresh).

De aceea, corectiile lumii Atzilut nu suporta comparative cu fluxul existent in lumea Nekudim intrucat Atzilut este de un million de ori mai slab decat lumea Nekudim. A fost nascut cu forta dorintei al gradului “zero”, comparativ cu gradul “unu” pe care Nekudim il are. Este ca stadiul mineral comparativ cu cel vegetativ.

Atunci cum un mineral reformeaza o planta? O “inghite” in sine la fel cum plantam o floare ingropandu-I samanta in pamant. Asemanator, lumea Atzilut atrage lumea Nekudim mai aproape, o depoziteaza inauntru, primind astfel forta cresterii: la inceput cel vegetativ, urmat de animat si la sfarsit cel uman. Toate acestea datorita faptului ca absoarbe fortele de la altii.

Astfel, asa cum este scris “ Totul deriva din regnul mineral, din pamant”. Intr-adevar, nu are viata si este incapabil de vreo crestere si dezvoltare, dar deoarece il contine pe cel vegetativ in interiorul sau, valoarea sa creste la nivelul plantei care va creste in el. Astfel este privit ca un sol fertil.

Fertil inseamna ca da viata unei noi vieti. Dar cum poate regnul mineral sa genereze ceva nou? Poate doar ajutand planta sa incolteasca.

Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 2/27/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: