Pana la sfarsitul intreruperii

Pana cand o serioasa lovitura economica are loc, diseminam aceasta intelepciune cu modestie, ne pregatim, formam o organizatie cu toate departamentele, lucram la materiale. Deocamdata incercam sa actionam cum putem cu ajutorul grupului si al oamenilor care ni se alatura.

Dar sansele adevaratei diseminari vor aparea cand economia se va prabusi, cand lumea va avea cu adevarat nevoie de ea. Nu avem motive sa ne aratam inainte sa primim semnalul de la Creator pentru ca oricum nu vom fi auziti.

Pentru inceput, vechiul stil de viata trebuie sa se prabuseasca asa incat oamenii sa inteleaga ca nu vom putea supravietui intr-un sistem egoist, conform metodei actuale, cu economia actuala si relatiile interumane. Nelinistea si dezordinea va aparea pe tot cuprinsul lumii, se va pierde controlul situatiei, Banca Mondiala va pierde controlul asupra finantelor. Bancile, imprumuturile, creditele si tot restul nu vor mai functiona iar noi abia vom reusi sa cumparam mancare si sa castigam un minim necesar. Va fi o stagnare economica, care care ii va face pe toti egali si ii va impinge pe toti dincolo de pragul saraciei.

Si apoi vom putea vorbi oamenilor, sau poate putin mai inainte de asta. Dar fara criza , nu va exista posibilitatea sa iesi in strada si sa vorbim despre garantia reciproca. Stim ca Baal HaSulam a incercat de asemenea sa faca asta in conditiile unui razboi iminent si a problemelor cauzate de acesta. Dar oamenii inca nu l-au simtit in buzunare si de aceea nu i-a deranjat.

Acelasi lucru se intampla astazi: Oamenii doresc sa asculte doar in masura in care experimenteaza prin prisma buzunarului propriu. Pana acum demonstratiile au pornit din Wall Street si cateva alte locuri, dar fara indoiala ca vor lua amploare de-a lungul acestui an.
Din  lectia zilnica de Cabala10/2/2011, Shamati 219

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: