Paradigma accelerarii

Când Zeir Anpin devine revelat înaintea lui Malchut, putem accelera viteza dezvoltarii noastre. Până acum, avansand în cursul istoriei pe nivelele mineral, vegetal si animal, nu am fost capabili sa acceleram timpul. Noi nu ştiam deloc in ce stare eram  şi care era procesul prin care am trecut.

Dar acum, după ce am intrat în perioada de corecţii, avem libertatea de voinţă. Putem accelera cursul evenimentelor, fără să fie nevoie sa aşteptam pana la sfârşitul mileniului al şasea. Totul depinde de noi.

Cu eforturile noastre, putem include calităţile Zeir Anpin în noi înşine, în mai puţin de şase mii de ani. La urma urmei, ne referim la gradele spirituale, nu la o dată dintr-un calendar. Şi de aceea suntem capabili sa grăbim ascensiunea la nivelul mileniului al şaptea.

Baal HaSulam scrie despre dezvoltarea urmatoare în „Introducere la Cartea, Din gura unui Intelept.” Acestea sunt, de asemenea, niveluri spirituale, deoarece Shabbat (sâmbătă), mileniul al şaptelea, este Sefirot HGT-NHY-M. Pe lângă aceasta, există trei niveluri numite “ capul”. Intram în ele după şapte mii de ani, iar acest lucru este dincolo de atingerea noastra actuala, deoarece aceasta implică primirea în Kli, care a finalizat deja corecturile sale şi a devenit similara cu Creatorul în calităţile sale.

Nu este scris nicăieri despre acest lucru. Cărţile cabalistice conţin doar sugestii slabe despre aceste etape. Să sperăm că vom ajunge la ele rapid, de asemenea.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 2/6/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed