Partea opusa a caracteristicii de daruire

Torah, “Exodul,” 32:2-3: Si Aaron le-a spus: „Sfaramati inelele de aur, care sunt in urechile nevestelor voastre, ai fiilor vostri si ale fiicelor voastre si aduceti-le la mine”. Si toti oamenii si-au rupt inelele de aur, care le aveau in urechi si le-au adus lui Aaron.

Bijuteriile intruchipeaza partea feminina a muncii spirituale, care include femeile, varstnicii si copiii. Despre aceasta se vorbeste aici; ca toata munca spirituala cu care oamenii lui Israel se impodobesc, devine opusa ei, daruirea.

Aaron a fost dorinta „preotului inalt din noi”, aceasta a fost cea mai mare putere la acea vreme, astfel incat oamenii lui Israel sa poata avansa. Daca nu pentru el, atunci cum ar fi creat ei „vitelul de aur”? Aceasta putere a fost de acord sa munceasca pentru ceea ce a fost opus daruirii, deoarece egoul controla acum totul.

O persoana avanseaza intr-un mod particular si i se pare ca acea directie este total corecta, iar cand egoul se ridica, atunci el a profitat intr-un anumit aspect in care el a avansat, iar acum devine opus. De aceea, chiar si o astfel de caracteristica pura, ca cea a preotului inalt, devine impura.

Intalnim multe asemenea fenomene in lumea noastra. Sa presupunem ca o persoana este implicata intr-o stiinta, dorind sa aduca binele si fericirea omenirii, iar ca rezultat al acestui lucru, el produce arme care aduc moartea.

Intrebare: Daca o persoana avanseaza prin intermediul „vitelului de aur”, egoul sau, atunci in opinia mea, un nivel numit „frica” lipseste de aici.

Raspuns: Opusul, frica impinge persoana catre vitel si ea are nevoie de siguranta. In principiu, frica trebuie sa lucreze impreuna cu rusinea, deoarece persoana trebuie sa se supravgheze si sa se critice, pana la gradul la care rusinea apare in ea, la fiecare nivel.

Rusinea invita in noi prima restrictie (Tzimtzum Aleph) si trebuie sa ne aduca la aceasta: cu ajutorul ei, sa Il simtim pe Creator. Aceasta deoarece sursa rusinii sta in sentimentul care se afla inaintea mea, iar acesta este doar Creatorul.

Din emisiunea KabTV “Secretele cartii Eterne” 9/9/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: