Partile Interioare si Exterioare ale Sufletului

Fiecare obiect spiritual este impartit in parte interna si externa iar aceasta structura ramane de-a lungul tuturor treptelor spirituale. Mai mult decat atat, partile interioare ale tuturor treptelor  sunt legate cu fiecare alta parte, in timp ce toate partile exterioare sunt interconectate, de asemenea. Dorintele interioare sunt numite radacina, suflet si corp (Shoresh, Neshama si Guf), si fiecare dintre ele este asezata inauntrul celeilalte. In plus, exista dorinte exterioare care se numesc imbracaminte (Levush) si casa (sala) (Heichal). Corpul din partea superioara a obiectului spiritual trece Lumina spre radacinile partii inferioare a obiectului, care, de asemenea, are dorinte interioare: radacina, suflet si corpImbracamintea si casa sunt asezate in afara si nu sunt luate in considerare. Este asa, pentru ca dorintele nu se pot lega unele de altele daca sunt lipsite de ecran (Masach).

Numai ecranul creeaza legatura. De aceea incepand de la Restrictia a Doua (Tzimtzum Bet), evaluarea este realizata numai  pentru dorintele interioare, asta este cea care este acoperita de ecran. Dupa toate astea, cum poate una sa se conecteze cu celelalte intr-o dorinta care nu este sub puterea ecranului anti-egoist?

Dupa ce sufletul general a fost faramitat in fractiuni, noi suntem ca un sac cu nuci, care trebuie sa fie impreuna. Nucile se lovesc unele de altele si nimic mai mult de atat. Opersoana capata posibilitatea de a se conecta la alte suflete in functie de gradul necesitat de dorinta interioara. Partile interne situate mai departe de Cel Superior se leaga cu cea mai profunda parte a celui de jos, in acord cu similaritatea proprietatilor lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: