Pe masura ce citesti Cartea Zohar, in tine se desfasoara o drama

Trebuie sa ti-l imaginezi pe Noe inauntrul tau si, opus fata de el, o lume plina de pacatosi. Amandoua aceste calitati se afla in interiorul tau. Creatorul ii spune lui Noe, calitatea daruirii, cum sa se ascunda in arca – calitatea Bina, daruirea. Ascunderea inauntrul Bina inseamna sa te anulezi complet pe tine, opus fata de calitatea daruirii, ca un embrion in pantecele mamei. Creatorul ii da instructiuni lui Noe din tine, despre cum poate sa supravietuiasca si sa creasca aceasta calitate. Trebuie sa construiesti o arca, pentru ca toate speciile, toate partile Kli-ului tau, sa poata sa intre in ea. Trebuie sa iti asumi puterea si domnia calitatii daruirii, Bina, ca aceasta sa domneasca in tine 100%. I se vor opune toate calitatile tale egoiste, care vor creste si se vor inalta peste tot in jurul tau (inauntrul tau), ca si apele potopului, o forta a anihilarii. Daca stai in interiorul Bina timp de un numar anume de zile, atunci vei fi nascut dupa aceea! Vei iesi intr-o noua lume!

Aceasta e o treaba uriasa pe care o are de facut Noe, o marunta calitate care are o mica aspiratie pentru Bina, daruirea. Insa prin mijloacele potopului si prin uriasa lucrare de a trebui sa stea inauntrul Bina, el va creste. Se construieste pe sine, pe seama pacatosilor care raman afara. Apoi iese, pasind pe pamant nou – si incepe sa se inmulteasca la toate nivelurile: nivelul neinsufletit, vegetativ, insufletit si uman din interiorul lui, precum si toate calitatile acestora. Asa incepe o noua lume!

Toate calitatile sale care s-au inecat in ocean, in apele potopului, vor trebui aduse inapoi si corectate, mai tarziu. Dar deocamdata, pentru el, ele nu exista si nu sunt exprimate in niciun fel. Ele vor invia din nou, mai tarziu.

Incercati sa va scrieti propriul roman in interiorul vostru. Imaginandu-va toate aceste lucruri, nu uitati ca „Nu e nimeni altul, in afara de El”. Imaginati-va pe voi insiva, grupul si lumea intreaga, care pare a fi in exteriorul vostru, dar care, in realitate, se afla toata inauntrul vostru. Cel mai important este sa nu va tulburati si sa mentineti o singura imagine. Intotdeauna vorbim despre o singura stare, dar o descriem in culori diferite. Creezi din ea un tablou, apoi o simfonie si apoi o poveste – dar toate descriu aceeasi stare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed