Pentru cine lucrez ?

Baal Hasulam, “Arvut (Garantia Mutuala): Gradul la care ajunge un individ este in conformitate cu actiunile sale si, fie ele mici sau mari, intr-un final se propaga in viitor schimband lumea dupa o scara a meritului, deoarece partea fiecaruia (in munca) se alatura schimbarii .

Fiecare om trebuie sa isi indeplineasca propria munca si, facand asta, fiecare persoana munceste nu pentru sine, ci pentru ceilalti. Asta inseamna de fapt interconectarea noastra. O persoana nu are o dorinta proprie. Dorinta sa se afla in toti oamenii. Nu are o munca personala, pe care sa o termine singur. El va munci pana va corecta incluziunea in ceilalti.

Ca rezultat vom descoperi o “imagine holografica”: Sunt in inclus in tot si toti sunt inclusi in mine. In acest moment aceasta imagine ne este ascunsa, pentru ca altfel nu am putea sa ne miscam din stadiuld in care ne aflam. Intr-adevar, ce pot da eu celorlati ? Nu vreau sa ma preocupe problemele altora si nici nu vreau ceva de la ei. Nu pot sa muncesc daca roadele muncii mele sunt culese de altii .

Este exact ca si cum am avea un val deasupra ochilor, traim intr-o minciuna in care fiecare munceste pentru sine si are grija doar de propria persoana. Multumita acesteia, in acest stadiu, putem macar sa actionam in dorinta egoista a Lo Lishma. Doar mai tarziu, in dorinta altruista a Lishma, vom descoperi ca nu exista domeniu privat si ca totul apartine unui tot unitar si comun . Fiecare este inclus in toti si munca fiecarui se propaga la toti, ca intr-un cont comun .

Astfel, oricum am face calculul, actiuni pozitive sau negative, acesta lucru poate fi estimat doar in relatia cu acest tot unitar, actiunile noastre fiind de fapt evaluate in relatia cu ceilalti. Este imposibil sa spunem daca actiuna cuiva a fost una pozitiva sau negativa, daca nu o raportam la modul cum ii influenteaza pe ceilalti: daca i-a adus mai aproape de scopul creatiei, sau dimpotriva, daca i-a indepartat .
Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabalan 7/21/11, “The Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: