Pentru scopul final

Întrebare: Trebuie să muncim în grup cu intenţia de a ne uni cu prietenii sau trebuie să ne conectăm graţie rugăciunii celor mulţi pentru binele tuturor?

Răspuns: Nu este munca ce ne conectează, ci dorinţa de a ne conecta şi a ne întâlni în interiorul Creatorului. Deoarece legătura dintre noi (când suntem la vârful piramidei umanităţii) încântă Creatorul.

Dar, această piramidă nu se poate ridica la Creator, decât dacă adunăm toate părţile creaţiei: natura mineral, vegetal, animal şii vorbitor. Aceasta ar trebui să fie intenţia noastră şi imaginea pe care ar trebui să o păstrăm în minte. Aceasta înseamnă că, Creatorul trebuie să fie obiectivul nostru, atenţia noastră şi împreună ne conectăm în El. Toate celelalte părţi care sunt deja corectate, cabaliştii generaţiilor precedente, de asemenea, ni se alătură.

Intenţia noastră ar trebui să fie de a aduce plăcere Creatorului. Este scopul nostru final şi motivul tuturor acţiunilor pe care le efectuăm acum. Scopul vieţii noastre este de a atinge acest obiectiv şi de a ne consacra întreaga viaţă pentru asta.

Pentru a atinge acest obiectiv, utilizăm toate mijloacele necesare: public şi diseminare. Graţie lor, sperăm să atingem obiectivul şi suntem pregătiţi să facem totul: să-i iubim pe ceilalţi, să aducem împreună şi să corectăm sufletele sparte.

Dar, acesta este deja rezultatul. Dacă avem un scop, rezultatul va fi comunism, socialism precum în Rusia, sau naţional-socialism ca în Germania. Deci, în primul rând trebuie să ne concentrăm pe Creator, deoarece fără El, nu avem nevoie de nimic; detestăm pe toată lumea şi suntem respinşi de toată lumea. Nu trebuie să ne amăgim, nu suntem suflete frumoase sau altruiste, ci mari egoişti cărora nu le pasă de nimic. Doar scopul de a încânta Creatorul ne obligă să ne întoarcem spre public şi să ne pese.

Nu trebuie să ne ascundem. Nu este necesar, desigur, să facem public acest lucru, deoarece oamenii nu vor înţelege, dar nu este necesar să o ascundem, deoarece nu suntem altruişti sau suflete blânde şi nu oferim îmbunătăţirea vieţii oamenilor pentru că această dorinţă ne-a fost dată, această aspiraţie.

Ei trebuie să ştie că nu ne pasă de ei aşa cum nici lor nu le pasă de noi şi de oricine altcineva. Dar nu există alegere, sistemul general, natura ne obligă. Trebuie să ne bazăm pe o bază raţională şi nu pe vagi fantezii nobile.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 28.08.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: