Perpetuum mobile al Creaţiei

Dorinţa noastră de plăcere creşte şi se schimbă constant. Există un motor interior în ea care întreţine rotirea şi astfel generează dorinţa noastră de plăcere, strat după strat.

Dacă nu sunt în sincron cu acest motor şi nu îmi corectez dorinţa de primire astfel încât să fie umplută cu Lumină, această dorinţă generează în mine întuneric şi eu mă simt rău. Între timp, motorul continuă să se învârtă, în timp ce eu, necorectându-mi dorinţa anterioară, am întârziat şi nu pot corecta nici starea curentă. Asta îmi face viaţa şi mai dezamăgitoare şi mai dificilă. Zi după zi mă simt tot mai mizerabil.

De aceea, dacă un vom înţelege că nimic nu o să vină de la Creator, ci fiinţa creată este cea care se presupune că trebuie să producă totul, dacă omul realizează că natura a fost aranjată în aşa fel ca să ne dezvăluie întreaga noastră dorinţă de primire şi tot ceea ce trebuie să facem este să obţinem corecţia, numai atunci va vedea omul realitatea într-un mod corect. Totul depinde de noi. Mingea este în terenul nostru.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 5/13/2011 „Introducere la Prefaţa Înţelepciunii Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: