Peste tot sunt aceleasi zece Sfirot

Studiem cartea Talmud Eser Sfirot, care cuprinde sase volume si peste 2000 de pagini si, tot timpul, studiem numai despre cele zece Sfirot. Facem asta pentru a citi despre ele din nou si din nou, apoi uitam totul, apoi citim din nou despre ele, inca o data, apoi uitam din nou. De fiecare data cand studiem, studiem aceleasi 10 Sfirot, dar intr-o noua formula, deoarece calitatile noastre se schimba constant, pe cand cele zece Sfirot raman aceleasi.

De aceea, de fiecare data cand ne asezam pentru studiu, o facem in mod incorect. Si dupa aceea, trebuie intotdeauna sa uitam ce am studiat.

Legea spirituala a corectiei sufletului, spune ca Nukva se intoarce la starea de virginitate de fiecare data. Apoi Nukva creste, devine mica si apoi adulta si se uneste cu Zeir Anpin. Isi completeaza atunci starea sa, si se intoarce la starea de virginitate, pentru a creste din nou si a dobandi o noua stare de unitate.

In acest fel trecem prin fiecare faza sau fiecare nivel, care include aceleasi zece Sfirot. Dupa aceea se sterg, iar la nivelul urmator studiem din nou aceleasi zece Sfirot, dar cu o intelegere si o senzatie mai adanca si intr-o conexiune mai mare.

Astfel, un nivel este inlocuit cu urmatorul. Sunt adaugate noi relatii, dar noi vorbim intotdeauna de unirea lui Malchut cu primele noua Sfirot.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Talmud Eser Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed