Piatra renascuta

Calculul pe care l-am facut in capul Partzuf-ului a fost urmatorul: Tu imi dai mie si eu iti dau Tie si avem o intelegere. Desigur, acestea sunt actiuni spirituale de dragul daruirii, dar comparativ cu ceea ce eu revelez acum, in fata relatiei speciale cu Tine, seamana cu o socoteala meschina si de aceea eu nu pot suporta aceasta stare cu ecranul in „Tabur”.

Vad ca am facut acest calcul meschin in ceea ce Il priveste pe El si imi e rusine. Aceasta plecare de la starea anterioara si expulzarea Luminii (Histalcut) este ca o restrictie. Eu nu pot suporta cum Te-am tratat pe Tine. Tu m-ai tratat pe mine cu iubire fara margini, iar eu am masurat cat de mult ma va costa. Tu mi-ai adus un dar din inima si eu am privit in sus si am spus: „e dragut, si cat trebuie sa platesc acum?”. Astfel, descopar acum atitudinea Ta fata de mine in Tabur, si pentru asta parasesc aceasta stare.

Vad ca nu am facut nimic cu respect pentru aceasta iubire absoluta! Nu are importanta ca am facut o parte primind de dragul daruirii. Comparand aceasta adeziune cu iubirea pe care am simtit-o in Tine nu am facut nimic pentru Tine. Din contra, nu am luat in considerare ca Tu ma iubesti atat de mult.

Presupunand ca nu am stiut asta, tot nu are importanta; trebuie sa fac un calcul nou. Nu pot sa spun ca am facut o greseala, fiindca, de fapt, am actionat dupa un alt calcul dar pe care acum il vad gresit. Considerand ca relatia dintre noi a fost revelata in adeziune, calculul acum trebuie sa fie diferit, mai adanc, mai senzorial; nu trebuie sa fie bazat pe cata placere ne dam unul altuia ci pe simtiri.

De aceea este nascut Partzuf AB, care este mai mic decat Galgalta, mai fin, mai slab, dar mai adanc, cu Aviut (grosolania, grosimea, asperitatea dorintei) Alef (unu). El reveleaza Lumina de Ruah in loc de Lumina de Nefesh. Nu mai este mort ci creste (vegetal), asta este, este viu!

De ce s-a „dezvoltat”? S-a dezvoltat fiindca a simtit atitudinea Creatorului asupra lui, a luat proprietatea Creatorului si a facut cu ea o „planta” in locul unei pietre moarte. Astfel, dorinta de placere a primit diferite calitati, intelegand formele atitudinii ei fata de adeziunea cu Creatorul, astfel schimbandu-se pe sine. Aceasta este o schimbare calitativa.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 7/20/2011 „Prefata la Intelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: