Pierdut în traducere

Limbajul folosit de Cabalisti pare depasit. Ei il numesc pe Creator Rege si folosesc cuvinte care nu mai sunt folosite atat de mult. Punerea in pagina, stilul si folosirea citatelor, indeparteaza o persoana moderna de continutul lor interior.

Acesta este un obstacol care trebuie depasit, prin extragerea adevaratei esente din text. Pe masura ce o persoana se adanceste in articol si simte ca da roade in spatiul spiritual, ea incepe sa agreeze felul in care textul ii este prezentat. Ea incepe cu adevarat sa-l numeasca pe Creator Rege chiar daca nu a intalnit niciodata acest fenomen in lumea noastra, traind intr-o democratie cu idealuri de libertate si egalitate.

Odata intrata in lumea spirituala, o persoana devine familiarizata cu scara gradelor spirituale si simte conexiunea lor puternica. Atunci nu mai are alt cuvant cu care sa-l caracterizeze pe Creator, decat acela de Rege. El se pune de acord in mod natural cu definitiile date de Cabalisti la diferite fenomene ale lumii spirituale. Cu toate acestea, deoarece suntem obligati sa aducem Cabala mai aproape de contemporanii nostri, trebuie sa continuam sa traducem materialele pentru incepatori intr-un limbaj modern.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 22.09.10, Agenda Adunarii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed