Plăcere infinită, în loc de Black Friday

Întrebare: Am așteptat așa de mult reducerile de Black Friday, pentru a-mi cumpăra o bicicletă. În final mi-am cumpărat-o, dar apoi dorință a dispărut din mine. De ce se întâmplă lucrul acesta?

Răspuns: Acesta este modul în care se întâmplă întotdeauna. Când ești atras de ceva ce nu ai, ai dorință pentru acel lucru și dorință de a te bucură de el. Deci îți imaginezi plăcerea în funcție de lipsă și dorință nesatisfăcută, prin urmare o simți de două ori.

Când obții ceea ce ai dorit, plăcerea intră, dorință se umple, și nu o mai dorești, astfel, cu trecerea zilelor sau chiar a câtorva ore, dorință dispare complet. Este la fel că atunci când începi să mănânci un fel de mâncare delicios, pe care îl savurezi cu adevărat, iar în final plăcerea dispare.

Problemă în lumea noastră este că atunci când începem să primim plăcere în dorință, iar dorință este îndeplinită, la fel că atunci când mâncarea umple stomacul, descoperim dintr-o data cum plăcerea ajunge la final. Acesta este modul în care toate sfârșesc, chiar și viața.

O întrebare poate fi pusă: Este posibil să obținem plăcere nesfârșită, cu o creștere constantă, în loc de diminuare ei? Este posibil să fac astfel încât să primesc mai mult și să mă și bucur mai mult, iar această stare să nu se sfârșească? Practic acesta este secretul vieții eterne. Totul depinde doar de modul în care ne folosim dorința.

Singură întrebare este cum fac să fiu sigur cu cât primesc mai mult, mai mult îmi doresc, iar că acesta stare nu se va termină. Acest lucru este posibil?

Înțelepciunea se numește Cabala (recepție) deoarece această este o înțelepciune a modului de a primi; vorbește despre cum să primesc, cum să mă completez într-un mod nelimitat și infinit.

 

Dacă ne vom conecta – și dacă plăcerea trece prin mine, și eu o transmit spre tine, iar tu către altcineva, iar el către altcineva și așa mai departe, iar acest flux se petrece în mod constat între noi – atunci plăcerea nu se oprește niciodată și nimeni nu devine plin.

Dimpotrivă, plăcerea care trece prin toată lumea este complet reînnoită, și fiecare dintre noi începem să simțim plăcerea care se întoarce către noi de la ceilalți, primind astfel plăcere de la toată lumea. Reiese că avem o creștere infinită de plăcere, infinită în timp, ceea ce se numește atingerea lumii ce va să vina, o lume veșnică și perfectă.

Asta este ceea ce se întâmplă dacă știm cum să folosim în mod corect primirea de plăcere iar această înțelepciune se numește Cabală.

Întrebare: Cine începe să dăruiască primul? Eu, sau ar trebui să aștept până mi se dăruiește mie, ca apoi să dăruiesc și eu?

Răspuns: Nu, vii la un grup mic în care, împreună cu tine, grupul învață cum vă puteți conecta așa încât plăcerea să treacă de la unul la altul, și se creează un flux circular de energie între noi care se simte că și cum am fi în creștere, că într-o farfurie zburătoare, mai sus de substanță noastră, deasupra a tot ce este trecător, limitat în mișcări, spațiu și bucurii. Apoi te duci într-o altă dimensiune, departe de toate limitările acestei lumi.

Vino și încearcă!

Din programul de radio izraelian 103 FM din 29.11.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: