Plangand pentru Shechina In Exil

Este foarte greu sa simti exilul spriritual. Pentru asta trebuie sa simt opusul starii de izbavire. Pentru ca asta sa se intample, trebuie sa simt Lumina inconjuratoare (Ohr Makif) si implicit senzatia proprietatii de daruire.

Ce inseamna „Sechina (Divinitatea) in exil?” Cum ar trebui sa o plang, sa-i deplang absenta de la locul revelarii Creatorului? Sau cum ar trebui sa imi regret  incapacitatea, inabilitatea de a-l gasi pe Creator in loc sa ma simt prost ca nu Il vad?

Cu siguranta, toata lumea vrea sa il vada pe Creator. Dar doar  persoana care a primit Ohr Makif  poate suferi pentru ca este neadecvata Creatorului. Nimeni nu simte nevoia de Sechina. Daca Creatorul exista, lasa-l pe El sa mi se arate, stiind desigur ca este cel mai bine. Oricum, nimeni nu este trist pentru locul in care aceasta revelare ar trebui sa se intample.

Este o mare diferenta. Revelarea Creatorului este perceputa in mod egoist ca si primire. Totusi, locul revelarii Lui trebuie construit din dorinta de a revela in mod egoist Creatorul intorcand dorinta de a-L gasi in intentia de a face asta „pentru El”. Aceasta este pregatirea locului a carui proprietate ii va permite Creatorului sa ni se dezvaluie.

Este la fel in lumea noastra. Tot ceea ce se afla in mine este conform proprietatilor mele. Doar dupa ce mi-am adaptat perceptia pana la influentele exterioare pot sa-i recunosc gradul in care proprietatile noastre (organul lui de expunere si organul meu de perceptie) sunt la fel. Totul depinde de corectarea instrumentelor de perceptie.

Sechina este locul pecare trebuie sa-l cream din suma aspiratiilor noastre catre Creator si sa-l corectam in intentia de daruire. Pentru inceput o persoana are nevoie de o cantitate uriasa de dorinta de a revela Creatorul in avantajul lui (Lo Lishma – nu in numele Ei). Doar mai tarziu el intelege necesitatea corectiei care se intampla cand foloseste mediul si atrage Lumina care Reformeaza, studiind impreuna cu grupul.

Atunci incepe sa inteleaga ca succesul sta doar in echivalenta formelor sau in intentia de a darui, care ii permit sa se adapteze revelarii Creatorului, proprietatea de a darui. Acum pentru ca are ceva de corectat, faza corectiei incepe.

[22048]
Din prima  parte a Lectia zilnica de Cabala 9/27/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: