Planificata „Cadere din virtute”

Intrebare: Ce spune Cabala despre pacatul originar, si ce inseamna aceasta cadere din virtute?

Raspuns: Cabala sustine ca intreaga poveste a lui Adam si a Evei si caderea lor din virtute este o alegorie. Acesta se refera la evenimente care au avut loc in Sfirot-ul superior inaintea crearii acestei realitati: universul nostru si noi in interiorul acestuia.

Nu exista “pacat” in nici unul dintre noi. Il numim astfel pentru ca am cazut din gradul spiritual in care eram initial de-a lungul celor 125 de grade,in cel in care ne gasim acum, aceasta lume. Aceasta cadere este numita “pacat” insa nu noi am facut aceasta. S-a intamplat in radacina noastra.

Apoi, nici dezvoltarea noastra timp de mii de ani in aceasta lume nu ni s-a datorat noua. Ne-am dezvoltat inconstient in acest timp, fara a sti cum si unde ne-am dezvoltat. Egoismul ne-a impins din spate.

Cu toate acestea, pentru prima data in istorie am ajuns la libertatea de a alege. Fie ne vom dezvolta constient si ne vom corecta deoarece vom vedea si vom simti un beneficiu si un scop in aceasta, fie ne vom confrunta cu mari probleme, care ne vor forta sa facem asta printr-o enorma suferinta. Cu alte cuvinte, in acest moment suntem la rascruce. Putem alege calea suferintei sau calea realizarii intregii realitati. Evident, exista o imensa diferenta intre aceste doua directii.

In orice caz, noi trebuie sa atingem completa corectie a lumii, inainte de termenul de 6,000 de ani care a inceput odata cu primul om, Adam. Deci, avem aproximativ urmatorii 230 de ani. Cu alte cuvinte, toti trebuie sa ne completam corectia si fiecare persoana trebuie sa dobandeasca un suflet. Apoi toate aceste suflete se vor conecta intr-un suflet comun si se vor ridica la urmatorul grad.

Daca urmam calea constienta, pe masura ce vom atinge universul si ne vom face munca, vom fi capabili sa ne completam corectia in cativa ani, aici si acum! Daca nu, vom avansa, insa pe calea rea, care va dura nu mai mult de 230 de ani.

Aceste lucru este determinat de structura spirituala a celui de-al saselea Sfirot superior: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod, si Yesod. De aceea trebuie sa ajungem la corectie intr-o perioada de 6,000 de ani.

Din lectura la Roma 5/20/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: