Poarta Casei Intentiilor

Intrebare: Ce fel de carte este Beit Shaar HaKavanot, cea pe care am inceput sa o studiem azi? Care este atitudinea corecta pe care trebuie sa o adopt pe parcursul studierii sale?

Raspunsul meu: Totul este deja exprimat prin titlul sau, Beit Shaar HaKavanot-Poarta Casei Intentiilor, ceea ce implica fundatiile, bazele intentiilor. Pe parcursul studierii acestei carti ar trebui sa ai aceeasi intentie orientata spre dezvoltarea sufletului ca si la alte carti de Kabbalah.

Tot ceea ce citeste o persoana ii afecteaza in mod fizic mintea si inima intr-un anumit fel, fel care depinde de tipul substantei fiecarui nivel de PARDES (indiciu, parabola, secret). Cu alte cuvinte o carte are o mai mare influenta asupra sentimentelor, alta asupra mintii, iar cea de-a treia este complet neclara.

Totusi omul trebuie sa aspire la a extrage numai un singur lucru din acesta carte: forta daruirii. Ea este “Lumina care Reintoarce la Sursa”. In acelasi timp, ar trebui sa incercam sa intelegem aceasta carte si sa o relationam cu tot ceea ce putem. Oricum, in plan secund ar trebui sa pastram intentia corespunzatoare pentru a extrage din ea la maximum forta Daruirii. Aspiratia noastra primordiala ar trebui sa fie orientata spre corectare, mai mult decat spre cunoastere. Altfel “omul se va crede infailibil”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed