Pot fi oameni diferiţi, egali?

Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Astfel, vei găsi că atributul adevărului nu are capacitatea practică de a organiza calea individuala şi calea colectiva într-o manieră absolută şi satisfăcătoare. De asemenea, este complet insuficient pentru organizarea vietii la sfârşitul corectarii lumii.

Creatorul pare sa se joace cu noi. Pe de o parte, El spune că totul trebuie să se facă în funcţie de atributul adevărului: Toată lumea trebuie să dea cât mai mult posibil şi să primească necesităţile vieţii, în funcţie de natura lui, pe care nu el a ales-o. În acelaşi timp, daruirea, chiar din toată inima, de asemenea, depinde de calităţile înnăscute şi de diferenţe.

Aceasta înseamnă că toată lumea este unica în primire şi daruire. Cum putem rezolva problema şi să rămânem în categoria de „adevăr”? Ce criteriu ar trebui să folosim? Orele de munca sau randamentul nu sunt potrivite pentru ca toata lumea este diferită. Creatorul ne-a creat, astfel incat suntem pur şi simplu în imposibilitatea de a face comparaţii între noi înşine. Cum putem stabili corecta interconectare dintre noi?

De exemplu, as putea petrece ore pentru a obţine un zâmbet de la cineva, în timp ce altcineva zâmbeşte imediat. Toată lumea are propriul său caracter, obiceiuri, modificări ale dispoziţiei, şi o mie de alţi parametri interni. Cum putem lucra cu fiecare?

Ne ”impiedica” Creatorul? „Trebuie să fiti egali”, spune El. Dar noi sunt diferiti! Cum este posibil să se evaluam un om în conformitate cu un punct de reper? Unde ar putea fi gasit un criteriu adecvat?

Este timpul pentru noi sa construim o societate umană, în care fiecare dintre noi vor fi conectati ca rotile dintate. Nimeni nu ştie cum el ar trebui să se rotească în relaţie cu alţii. Ce exemplu poate fi folosit? Cum ar fi realizat? Sarcina pare a fi pur şi simplu ireala, şi aceasta este o problemă foarte mare.

Toată omenirea trebuie să înţeleagă dificultatea care se află aici şi cauza sa. Astăzi, am înţeles că deja am intrat într-o nouă epocă şi trebuie să ne unim într-un mod amiabil. Nu există nici o altă alegere: Trebuie sa reducem consumul, sa limitam înclinaţia noastra rea, egoismul nostru, să începem să scadem nivelul de trai într-o regiune şi sa impartim surplusul cu celelalte. Dar cum?

Fiecare dintre cei care reuşesc în economie, industrie, stiinta, cultura, şi aşa mai departe se pot ridica în picioare şi spune: „Am realizat totul cu mainile mele. Am lucrat la succesul meu, asa ca lasa-i sa facă acelaşi lucru.” Şi ar suna corect.

Cu alte cuvinte, o persoană spune: „Du-te la Maestrul care m-a creat. El m-a pus în astfel de condiţii, şi am realizat totul „Asta este, dirijeaza toate pretenţiile cu privire la inegalitatea noastră catre Creator. El este cel care a creat diferiţi oameni şi le cere să realizeze unitatea, fără de care este imposibil să ne continuam existenţa.

Aceasta este problema pe care încă o avem de rezolvat.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 5/12/2011, „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: