Pregatirea este momentul cel mai important

Numai Lumina poate dezvalui adevarul pentru voi, nu poti face nimic pe cont propriu. Sfatul pe care Kabalistii ni-l dau este: Incercati sa atingeti iubirea pentru aproapele vostru. Ca o recompensa pentru efortul vostru, veti simti ura fata de toata lumea!

Si o recompensa si mai mare care va e data este revelatia raului din interiorul vostru. Dupa aceea vor veni inca recompense si mai mari: Veti intelege ca sunteti in masura sa actionati pentru ca Lumina Superioara sa va corecteze. Trebuie sa trecem prin toate aceste etape si este imposibil de a face acest lucru singuri. Acesta este motivul pentru care suntem adusi la un grup kabalistic. La urma urmei, suntem capabili de a simti toate aceste lucruri numai in legatura cu altii, prin practicarea daruirii reciproce.

Aceasta etapa initiala de dezvaluire a raului este etapa cea mai importanta si dificila. Orice altceva, dupa descoperirea raului se realizeaza foarte rapid si relativ simplu.

Prin urmare, cea mai mare provocare este de a depasi primul grad. Este scris ca “o mie incep sa studieze si doar unul va veni afara, spre Lumina”. Toata lumea se impiedica pe aceasta prima gradatie; acestia cad, parasesc, fug, sunt aruncati de pe calea spirituala. Cel mai dificil moment spiritual este timpul de pregatire pentru ca acest grad specific, ne pregateste pentru restul drumului.

Chiar si acum, in timp ce suntem in aceasta lume noi nu stim ca pregatim pentru noi insine grade care vor veni mai tarziu, dupa o mie de actiuni diferite. Iar mai tarziu, cand o persoana a atins un grad spiritual ridicat, el primeste o libertate de alegere speciala, in virtutea trecerii prin faza de preparare. Aceasta presupune baza pentru toate celelalte actiuni si ne ofera posibilitatea de a face aceste actiuni in mod liber.

Este imposibil pentru noi sa avem altfel libertatea, privind gradul de primire de dragul daruirii.

Se va intampla doar atunci cand revelam “depasirea” trecutului – din perioada de pregatire – cand am avut oportunitatea de a simti separarea de Creator, si, prin urmare, liberi. Aceasta este o stare deosebit de ridicata, in care te afli complet in El, dar în ciuda acestui fapt, ai si posibilitatea de a spune: “Eu mai pot fi si independent!” Acesta este motivul pentru care, pregatirea noastra de azi este atat de importanta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: