Pregătirea în acţiune

Lumina s-a extins din lumea Infinitului după mai multe restricţii şi a atins punctul central al tuturor lumilor, în care toată sfinţenia, adică forţa dăruirii, se termină. În acest mod, această lume materială apare, ca amprenta celor 10 Sefirot ale lumii spirituale. Putem face acţiuni materiale în această lume materială în care trăim. Stă în puterea noastră şi este spus: “faceţi tot ceea ce stă în puterea voastră!” Şi intenţia vine numai ca urmare a Luminii care Reformează.

Prin urmare, dacă dorim să atingem corecţia, trebuie să efectuăm acţiunile indicate de cabalişti, adică să încercăm să ne iubim unul pe celălalt, baza tuturor corecţiilor. Tot ceea ce facem pentru a ajunge la această regulă fundamentală înseamnă acţiuni corecte dacă sunt în forma corectă. Este imposibil să reproşăm formei, deoarece am încercat să ne unim, să ne anulăm în faţa prietenilor şi să simţim dorinţa fiecăruia.

Cu alte cuvinte, am acţionat corect, nu am avut doar intenţia corectă! Şi, în măsura în care dorim să schimbăm intenţiile noastre în aceste acţiuni, Lumina Înconjurătoare care Reformează acţionează asupra noastră. Lumina aşteaptă să ne atingă şi să corecteze intenţia noastră în dăruire.

Prin urmare, o persoană vine în starea de Lishma, dăruire spirituală, doar după o perioadă de pregătire în care aceasta acţionează în Lo Lishma. Cu alte cuvinte, intenţiile sale sunt mereu egoiste, dar ea efectuează toate aceste acţiuni posibile, de la o dorinţă de a realiza o adevărată intenţie de dăruire.

Deci, trebuie să tratăm acţiunile noastre foarte serios – să organizaţi diverse evenimente, conferinţe, dezbateri, mese rotunde, să întâlniţi publicul cu fiecare ocazie pentru a efectua toate acţiunile care facilitează diseminarea şi unitatea. Prin asta, atragem o puternică Lumină care Reformează, care ne face să progresăm rapid.

Prin urmare, avetizez din nou şi din nou oamenii care au posibilitatea de a participa la diseminare către publicul larg şi care nu fac asta. Ei nu-şi permit să efectueze acţiuni care ar putea să-i facă să avanseze spre sfinţenie, în lumea spirituală, chiar dacă acestea nu au încă intenţia corectă. Este un păcat să ratăm această oportunitate excepţională!

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 08.10.2013, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed