Pregatirea pentru Urmatorul Congres Incepe Acum

Toata munca noastra se intampla in “intuneric”, dupa ce am fost impreuna si am simtit unitatea si inspiratia. Acum, ca am depasit caile noastre distincte, fiecare grup si fiecare persoana trebuie sa atinga aceeasi bucurie, inspiratie si putere la care am ajuns in Congres, prin eforturile noastre comune.

Daca vom face acest lucru, in momentul in care ne vom intalni la urmatorul Congres, vom ajunge acolo cu aceasta forta pe care am realizat-o in ultima noastra intalnire, depasind starea de “pacatosi” revelata in noi. Daca intotdeauna vom fi inspirati de starea in care am fost in ultimul nostru Congres, (ceea ce nu s-a intamplat niciodata pana acum), atunci cand participam la urmatorul, vom fi cu adevarat pregatiti.

Acum trebuie sa facem eforturi sa simtim aceeasi elevatie pe care am simtit-o in timpul Congresului. In caz contrar, toate eforturile noastre sunt in zadar. Acum avem sansa de a urca. La Congres am fost influentati de mediul inconjurator; fiecare persoana a influentat pe toti ceilalti. Acesta este motivul pentru care, fiecare dintre noi a simit aceasta crestere, aceasta “trezire de Sus”. Acum, pentru a o dezvolta, trebuie sa absorbim intreaga aceasta influenta, ca un bob sadit in pamant.

Acum este exact timpul, cand fiecare dintre noi trebuie sa faca asta! Fiecare dintre noi a primit totul de la ceilalti, dar numai potential, mai degraba decat practic. Congresul este momentul in care dam, iar acum, intre Congrese, este timpul nostru de primire, cand trebuie sa absorbim totul, in interiorul nostru, sa-l procesam si sa-l crestem.

In asta consta munca noastra spirituala. In loc de a cadea, fiecare dintre noi trebuie sa ramana la aceeasi altitudine avuta in timpul Congresului. A dansa de dimineata pana seara, sau a striga pana nu mai poti, nu este tot ce trebuie facut. Ci, cel mai important lucru este sa faci eforturi. In caz contrar, nu veti valorifica ceea ce vi s-a dat.

Bucuria pe care o simtim in interior, acum trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca este bucuria  adevarata a realizarii. Daca vom face mai multe incercari de succes, vom avea corecta pregatire interioara pentru a intra in Lumea Spirituala. Aceasta ne va permite sa intelegem, sa asimilam si sa surmontam gradele spirituale necesare, prin care trecem.

Acestea nu sunt inca grade spirituale reale, dar ne ridica prin forta „trezirii celui Superior”, urmata de dublarea de catre noi, prin eforturile proprii, prin “trezirea celui Inferior”. Pauzele dintre Congrese sunt similare deosebirea dintre zilele lucratoare si shabat. Esta ca ziua si noaptea, cand toate eforturile de a pregati dorinta noastra au loc pe timp de noapte. Cand vom corecta dorintele noastre egoiste si le vom oferi intentia de daruire, ni se va revela aceeasi stare ca cea de zi.

Singurul lucru care se schimba este una de atitudine; apoi simti ca este zi. Dar, nimic nu se schimba in exterior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: