Prezentul este o oportunitate pentru a ajunge să îl cunoaştem pe cel care trimite

Dorinţa de a primi care există jos, trebuie să fie acoperită total de Lumina Hassadim, prin dăruire reciprocă. Apoi dorinţa (asta este, primirea) şi dăruirea se vor potrivi una cu alta şi, împreună, se vor transforma într-un vas pentru Lumină.

Dorinţa crează atragerea, trăgând forţa fără de care Lumina Hochma nu ar fi revelată. Asta pentru că este Lumina plăcerii, iar pentru a o face să apară este necesară o cerere. Pe de altă parte, trebuie să fie şi similaritate, corespondenţă nu cu Lumina ci cu sursa ei. Apoi descoperim atributul ei bun al dăruirii care vine de la Dăruitor şi astfel îl obţinem pe Dăruitor.

Asta înseamnă că nu am primit doar un cadou, dar şi că ştiu de la cine l-am primit. Cadoul în sine îmi spune despre iubirea Lui, dar în vasul meu există Lumina Hassidim şi astfel eu încep să simt cine este El de fapt şi în ce măsură atributul milei (Hesed) îi este tipic Lui.

Îmi creez asemenea „elemente emoţionale” în dorinţele mele de a primi, care îl revelează pe Dăruitorul cadoului, pe Creator, în plus la cadoul însuşi. Asta este toată înţelepciunea Cabala: cum să revelezi în vas abilitatea de a-l înţelege şi a-l simţii pe El. O ştiinţă specială, o înţelepciune specială, este necesară aici: Primesc o „bomboană” şi prin dulceaţa ei obţin mintea şi sentimentele Lui, până când îi obţin planul Lui.

Altfel, doar m-aş bucur de cadou ca un animal. Suntem cu toţi hrăniţi şi trăim în Lumina Hochma, dar înţelepciunea Cabala este cea prin care începem să îl cunoaştem şi să îl obţinem pe Creator. De aceea, înţelepciunea Cabala este numită „revelaţia Creatorului către fiinţele create.”

Ar trebui să avem dorinţa de a primi, iar deasupra ei atributul dăruirii, o intenţie pentru a dărui. Lumina superioară este revelată conform conexiunii corecte dintre ele. Există două feţe în asta: pe de o parte ea dăruie plăcere dorinţei de a primi, iar pe de alta, permite dorinţei de a primi să perceapă de unde vine, adică din dorinţa de a dărui a Creatorului, din iubirea Lui. Apoi omul, care primeşte pentru a dărui, simte o stare, un fenomen, numit „adeziune.”

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/21/2012, “Introducere la TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: