Prima condiție pentru a deveni un om

Prima condiție pe baza căreia pot deveni un om este să mă ridic deasupra dorinței mele și să încep să o observ dintr-un punct extern. În acest fel, văd această dorință din afară, o verific, o examinez și o clarific printr-o analiză specială, din perspectiva celui superior, Creatorul. De fapt, trebuie întotdeaună să obțin avantajul Luminii din întuneric, adică din contrastul dorinței mele relativ la altă dorință.

Este în scopul de a-mi da această altă dorință pentru comparația că această structură artificială există,  numită grup, prieteni. Relativ la ei eu pot verifica dorința mea și, la un anumit punct în viitor, voi fi capabil să fac asta relativ la Creatorul însuși.

Totuși, la început am nevoie să mă ridic deasupra propriei dorințe și încep să o clarific, observând-o dintr-o parte, din punctul meu în inimă, care se numește credință deasupra rațiunii. În acest fel primesc obiectivul, punctul echilibrat din dorința mea – la început un punct, dar gradual eu voi fi în stare să fac o restricție totală.

Asta nu înseamnă că îmi restricționez dorințele ci, mai degrabă că mă simt separate de ele, ca și cum își pierd puterea asupra mea. Asta nu este o suprimare a unei anumite dorințe cu alta, mai benefică, ci achiziția unui punct independent care este cu adevărat de partea Creatorului, sau cel puțin de partea grupului. Dacă mă relaționez la grup, mă pot privi dintr-o parte și îmi pot controla dorințele de sus.

Cu cât sunt mai separat de dorința mea și mă relaționez la ea ca cerecetător, cu atât devin mai uman. Asta se întâmplă pentru că dorința este la nivelul inanimat, iar dezvoltarea unei relații este mai înaltă decât dorința, pentru că necesită nivelul uman. Toată diferența dintre un om și un animal este în realizarea, înțelegerea, în sentimente și în minte, ceea ce îi permite cuiva să își controleze în mod corect dorința.

Dorința este materia creației și controlul asupra ei mă face similar Creatorului. Asta pentru că eu preiau controlul din mâinile Lui și încep să conduc peste dorința mea conform programului Creatorului, unindu-ma cu el și împlinindu-i dorința.

Reise deci că dorința mea, constând din nivelel inanimat, vegetal și animal, mulțumită controlului meu, ia formă umană. Toate aceste nivele există numai pentru singurul scop de a sprijini nivelul uman, dându-i formă și existență în interiorul lui, ridicându-se și coborând împreună cu el.

Trebuie să clarificăm asta cu ajutorul mediului, pentru că la început nu avem niciun contact cu Creatorul. Și, deoarece vorbim de cercetarea științifică serioasă și nu de fantezii, ni se dă munca în grup prin care lucrăm cu Creatorul și cu dorința noastră.

Dacă mă separ de dorința mea și mă relaționez la grup, grupul devine nivelul Bina pentru mine, de unde mă conectez cu Keter și cu Malchut și astfel controlez întreaga structură a universului. De aceea, unitatea cu grupul și iubirea îndreptată către prieten sunt singurele mijloace pe care le avem ca să lucrăm în mod efectiv și conștiincios, posibilitatea unică de a ne realiza și a atinge scopul.

Din prima partea a Lecției zilnice de Cabala 12/19/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: