Prima etapa a caii spirituale

O persoana trebuie sa faca foarte mult efort, pentru a dezvalui faptul ca este “pacatos”. Trebuie sa isi doreasca din toata inima sa se inalte, sa atinga daruirea si iubirea altruista, pentru ca numai atunci poate sa dezvaluie faptul ca este complet opusa acestei calitati.

In prima etapa a caii spirituale, etapa pregatirii, lucrarea noastra este sa ne dezvaluim adevarata natura. Asta se numeste dezvaluirea greselilor si a incalcarilor (Shgagot si Zdonot). Din clipa in care o persoana se ajusteaza la grup si incepe sa lucreze corect, voind sa-i iubeasca pe ceilalti si sa se uneasca cu ei in garantia reciproca, ea dezvaluie imediat faptul ca nu doreste spiritualitatea, daruirea si iubirea de prieteni. In schimb, ea neglijeaza si uraste pe toata lumea.

Asta pentru ca o calitate este dezvaluita ca opusa alteia, ceea ce, de fapt, este revelarea adevarului. Pana o persoana nu isi dezvaluie toate “greselile si incalcarile”, nu va trece de Machsom.

Trecerea Machsom-ului inseamna ca am dezvaluit in mine tot raul, iar acum Lumina Corectarii poate sa ne uneasca si noi putem sa devenim asemenea Creatorului. Atunci, Lumina Superioara se va imbraca in dorinta noastra reciproca, in loc sa se imbrace in multe dorinte, si tot acest sistem se va uni si va fi unul Ehad. Lumina este gradul unitatii noastre: Ea ne da placere si o impresie numita Lumina, unde Lumina este o senzatie in dorinta celor care ating unitatea si iubirea. De aceea El se numeste Creatorul, care inseamna “vino si vezi” (Bo-Re). Atingerea calitatii daruirii in interiorul dorintei se numeste Lumina si Creatorul.

Ca urmare, trebuie sa ne unim pentru a patrunde in Lumea Spirituala, dar mai intai trebuie sa dezvaluim ura care exista intre noi. Trebuie sa simtim in ce fel nu ne place unuia de celalalt si cum ne justificam mereu comportamentul fata de ceilalti. Atunci cand dezvaluim ura, simtim ca nu putem sa o suportam, caci noi dorim sa-i iubim pe altii, cu toate neajunsurile lor. Vrem sa ii iubim, chiar daca ei ne urasc pe noi.

Tocmai la acel moment dezvaluim ca suntem situati in ura si ca nu putem sa facem nimic in acest sens. Urand o alta persoana, ma urasc si pe mine insumi. Asta e fundatia noastra launtrica si avem nevoie de o mare Lumina ca sa o dezvaluim. Aceasta ura se numeste Muntele Sinai (Muntele Urii) si este tocmai locul unde este data Torah.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: