Prima si a Doua Restrictie

Intrebare: Cum simte o persoana tranzitia din starea celei de-a Doua Restrictii (Tzimtzum Bet) in starea Primei Restrictii (Tzimtzum Alef)?

Raspunsul meu: Avem tendinta de a crede ca a Doua Restrictie, cu lucrarea sa in cele trei linii este mult mai complicata. Totusi, in starea celei de-a Doua Restrictii este deosebit de limpede pana la ce limita, o persoana isi poate folosi o dorinta si cat de mult e necesar sa se anuleze pe sine insusi.

Prin contrast, Prima Restrictie pare, in mod inselator, simplista. In aparenta ea implica doar dorinta, Lumina si Ecranul, adica pe mine si pe Creator, unde eu sunt oaspetele si El e gazda. Dar aceste lucruri sunt valabile numai daca persoana vine de sus in jos si are aceasta putere. O situatie similara este atunci cand ai multi bani (putere), mergi la un restaurant si comanzi fara sa verifici lista de preturi. Aceasta este Prima Restrictie.

Cu toate acestea noi nu ne aflam inca, intr-o stare intr-atat de corectata. Dorintele noastre nu s-au corectat in asa o masura incat totul sa ne fie pus la picioare, in fata noastra. Aflandu-ne supusi conditiilor stabilite de cea de-a Doua Restrictie, noi calculam in permanenta cat de mult sa luam, ce sa luam si de ce. Este similar situatiei in care intri intr-un supermarket cu 20 de dolari in buzunar si trebuie sa iti aprovizionezi intreaga familie. Aceasta fiind situatia, te invarti prin tot magazinul, verificand preturile si evaluand ce este cel mai necesar.

Acesta este modul in care actionam, aflandu-ne pe calea corectiei de jos in sus. Nu avem puterea si orice oportunitate de a ne apropia de daruire este binevenita. In acest fel incepem treptat sa extindem fortele daruirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: