Primul grad al sufletului meu

Intrebare: Exista o diferentiere in eforturile pe care trebuie eu sa le fac atunci cand indeplinesc conditiile garantiei reciproce pentru prima data si cand are loc a doua data?

Raspuns: Diferenta consta in senzatia unei lipse, eu intentionez sa dobandesc al doilea nivel pe baza primului. Primul grad sta in mine ca un Reshimo (inregistrare interioara, o urma), o stare pe care am experimentat-o insa nu am putut- o pastra datorita unei dorinte aditionale de a primi. Acum trebuie sa infrang aceasta dorinta aditionala pentru a atinge urmatorul nivel. Nivelul anterior ma ajuta sa ajung la urmatorul.

Acestea nu sunt grade ale coborarii, ci ale unei urcari. Cu alte cuvinte, chiar daca eu cad, inteleg deja cum am reusit sa ajung la aceasta stare de garantie reciproca la primul nivel, si acum voi proceda la fel cu urmatorul.

Aceasta se numeste sufletul invata persoana, adica am castigat experienta si acum stiu ce sa fac. Imi este clar acum, ca ceea ce am perceput ca fiind caderi nu sunt stari in care ma pierd pe mine. Eu realizez ca acum sunt in cadere si ca imi lipseste puterea (legatura cu Creatorul).

Este deja o mare realizare faptul ca sunt in intuneric, ca am pierdut contactul cu Creatorul. Cu alte cuvinte, punctul de constiinta sau contactul cu spiritualitatea este conservat si asta este foarte important. Acum imi incep munca din acest punct si nu dntr-o stare complet detasata de spiritualitate.

Spus altfel, nu va pierdeti nivelul anterior datorita unui pacat; ci mai degraba, coborati de la primul nivel pentru ca vi s-a dat o dorinta mai inalta a urmatorului nivel. Marimea dorintei necorectate a nivelului urmator, pacatul care va este acum este revelat, acopera gradul corectat, desi primul grad se afla in forma corectata interiorul celui de-al doilea.

Este de fapt o urcare si nu o cadere; ati realizat primul grad si l-ati revelat de cel urmator, partea sa opusa. In AHP a Lumii Superioare, va simtiti cazut, un pacatos. Insa, este felul in care va definiti din perspectiva primului grad corectat.

Este exemplificarea ideii sufletul persoanei il invata pentru ca eu deja am un suflet. Intr-adevar, primul grad este sufletul meu. Dupa aceea, imi voi dezvolta un suflet de marime corespunxzatoare gradului urmator, apoi celui urmator lui, si tot asa.

De ficecare data grade mai inalte se vor dezvolta in mine; ele vor ascunde gradele anterioare in masura mai mare, insa voi avea intotdeauna puterea, legatura cu Lumina pentru a urca. Eu discern intotdeauana fiecare grad urmator al unei urcari care se bazeaza pe gradele pe care le-am dobandit deja. Inseamna ca am oportunitatea de a diagnostica in mod corect ce se intampla cu mine si cum sa atrag Lumina care Reformeaza.

Starea mea seamana cu aceea a unui pacient inconstient pentru ca sunt constant echipat cu forta garantiei reciporce. Am semnat deja aceste conditii, le observ si sunt in starea in care nu o pierd, desi din perspectiva personala se poate intampla. Si dintr-o data realizez ca fac o gaura in barca.

Nu am facut asta tot timpul, abia am inceput si brusc va fi completa si exact in acel moment incepe sa apara in mine. Aceasta este revelarea egoismului gradului urmator. Insa, gradul anterior, legatura dintre prieteni, ramane in mine si acest lucru se numeste persoana este ridicata in sfintenie si niciodata coborata din aceasta.

De aceea, Baal HaSulam scrie ca adevarata porvocare este atingerea primului grad. Pana atunci persoana se simte complet confuza.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala 11.10.2010, Iubirea Creatorului pentru fiintele create

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed