Principalul martor

Exista doua stari in avansarea catre Scopul spiritual. Prima stare este atunci cand o persoana are senzatia, forta si suportul grupului si al Creatorului. O persoana simte importanta proprietatii de daruire si aceasta il impinge si il atrage mai aproape de Creator.

Are senzatia si dorinta; Creatorul ii arata ca merita sa munceasca la scopul spiritual. O persoana simte ca acolo este o recompensa, in sensul ca asta ca nu depinde de credinta: proprietatea daruirii din el. Senzatia face sa apara iubirea de prieteni si de Creator.

In asemenea stare,  o persoana face un legamant privind iubirea de prieteni si de Creator, pentru totdeauna, pentru viitor. Cu cine este facut acest legamant? Nu poate fi facut cu Creatorul pentru ca intr-o stare de cadere, cand cineva se va indeparta de Creator, nu va simti apropierea Lui si Creatorul nu il va lega.

De aceea, legamantul trebuie facut cu grupul, care poate fi simtit si intr-o stare de cadere. Prin grup, obtinem un acord cu Creatorul: De a merge intotdeauna pe calea daruirii, catre Creator si catre grup. Grupul este garantia legamantului. Facand un legamant, intregul grup se angajeaza sa se sprijine reciproc, si intotdeauna sa pastreze intentia de daruire. Ei primesc ajutorul Creatorului, in masura conectarii lor.

A doua stare vine dupa un timp, cand starea de excitare si conexiune este inlocuita de indiferenta, inabilitatea de a simti importanta scopului, Creatorul, sau recompensa pentru o buna atitudine catre prieteni si Creator. O persoana nu mai este in stare sa se gandeasca la iubire, conectare si daruire.

A) Daca o persoana nu primeste suport de la grup, ea esueaza, gandind ca Creatorul este neimportant si ca nu exista nicio implinire si nicio recompensa. Ea poate chiar parasi calea.

B) Daca conexiune cu grupul o trezeste si o atrage, este incapabila sa arunce totul si isi aduce aminte de legamantul pe care l-a facut. Intr-o stare de cadere, importanta daruirii piere, deoarece recompensa dispare. Si aici, garantia reciproca, legamantul si conexiunea cu grupul trebuie sa vina in ajutor.

In acest fel, o persoana se intoarce la legamant, la starea de bine, iubire si conexiune. Isi aminteste ca trebuie sa mearga prin credinta deasupra ratiunii, deasupra starii sale curente de indiferenta, prin senzatia care, odata i-a dat putere si care exista si este inca si mai puternica!

In acest fel, o persoana vrea sa mearga prin credinta deasupra ratiunii (daruire peste recompensa). Atunci intelege ca poate primi putere de la Creator. Si asta o duce la o rugaciune.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 5.09.10, Care este insemnatatea de a face un pact in munca

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed